Hakkari'de Sıcak Çatışma, Uçaklar Havalandı

Hakkari'de Sıcak Çatışma, Uçaklar Havalandı

Hakkari'de PKK tarafından düzenlenen saldırı bir askerin hayatını kaybettiği, saldırıyla birlikte bölgeye F-16'ların sevk edildiği belirtildi

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından saldırı düzenlendiğini bir askerin şehit olduğunu duyurdu. Saldırı bölgesine hava harekatı başlatıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "02 Eylül 2015 tarihinde saat 07.05'de Hakkâri / Şemdinli–Tekeli yolunda yol araması yapan unsurlarımızı himaye etmek maksadıyla operasyon icra eden birliklerimize, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak çıkan çatışmada Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, Kahraman iki silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar, derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye iki adet F-16 uçağı sevk edilmiş olup, Bölücü Terör Örgütüne ait Doçka mevziileri imha edilmiştir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler ile operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

ÇUKURCA'DA KAYMAKAMLIK VE İLÇE JANDARMA'YA SALDIRI

Çukurca İlçesi'nde Kaymakamlık, İlçe Jandarma ve Komando Tabur Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Güvenlik güçleri PKK'lıların saldırısına anında karşılık verilirken, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı belirtildi. Türkiye 'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'daki saldırı saat 21.00 sıralarında yaşandı. PKK'lılar, Kaymakamlık binasına rekatatarlı, ilçe Jandarma ve Kamando Tabur Komutanlığı'na ise uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Saldırıya nöbetteki güvenlik güçleri de anında karşılık verdi.  Can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, saldırının ardından kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Bu arada, ilçedeki silah sesler yaklaşık yarım saat sürdü.

ŞIRNAK'TA SALDIRI

PKK 'nın Şırnak'taki saldırısında iki asker yaralanırken diğer iki saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Şırnak'ta askeri birliğe uzun namlulu silah ve roketatarla saldıran teröristlerle çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı. Şırnak-Uludere yolundaki Milli Taburunun güvenliğini sağlayan Tahtakayalıkları üs bölgesine PKK militanları tarafından uzun namlulu silah, keskin nişancı tüfeği kanas ve roketatarla saldırı yapıldı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı. Yaralılar Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alınırken, bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.

VAN'DA YOLA PATLAYICI DÖŞENDİ

Van Gürpınar'da PKK'nın yola döşediği patlayıcı, askeri aracın geçişi sonrasında patladı. Alınan bilgiye göre, Güzelsu Mahallesi'nde teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişinin ardından infilak etti. Olayda can kaybı ve yaralanan olmazken, patlamanın etkisiyle yolda hasar oluştu.
     
Güvenlik güçleri, bölgede operasyon başlattı.