Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Tutuklandı

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Tutuklandı

Hakkari’de 'öz yönetim’ açıklamasıyla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Belediye Eş Başkanları DBP’li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Hakkari’de 9 gün önce 'öz yönetim’ açıklamasıyla ilgili savcılığın başlattığı soruşturmada gözaltına alınan ve bu sabah adliyeye sevk edilen Belediye Eş Başkanları DBP’li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

'Devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan tutuklanan Eş Başkanlar Hatipoğlu ve Çiftçi, geniş güvenlik önlemleri altında cezevine gönderildi.
 
SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
 
Hakkari’de 9 gün önce Kent Meclisi tarafından DBP il binası önünde 'öz yönetim’ açıklaması yapılmıştı. Bu açıklamanın ardından da Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, açıklamaya katılan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, geçen cuma günü polis tarafından gözaltına alınmıştı.
 
2 BELEDİYE BAŞKANI DAHA TUTUKLANDI
 
'Öz yönetim' açıklamalarının ardından gözaltına alınan ve aralarında Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da bulunduğu 5 kişi de tutuklanmıştı.

Kaynak: Ajanslar