Hakim ve savcılara Gözaltılar Devam Ediyor

Hakim ve savcılara Gözaltılar Devam Ediyor

Darbe kalkışması sonrası başlatılan soruşturmalar sürüyor

Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 110 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Hakim ve savcılara ait tespit edilen 58 adreste, 5 Cumhuriyet savcısının nezaretinde arama yapıldığı öğrenildi.

Darbe kalkışması sonrası yurt genelinde başlatılan soruşturmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında pekçok ilde hakim ve savcılara yönelik gözaltı işlemleri devam ediyor.  Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun FETÖ/PDY'nin darbe girişimi ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Düzce genelindeki operasyonda 3'ü savcı 2'si hakim olmak üzere 5 yargı mensubu gözaltına alındı. Ergenekon davasının savcılarından Osman Şanal da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. 

İSTANBUL'DA 110 HAKİM VE SAVCI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 110 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'na görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alındı.

Hakim ve savcılarla ilgili ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme'' suçlarından gözaltı kararı verildi.

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla hakim ve savcıların evlerinde ve iş yerlerinde arama ve el koyma kararı çıkarıldı.

Öte yandan, hakim ve savcılara ait tespit edilen 58 adreste, 5 Cumhuriyet savcısının nezaretinde arama yapıldığı öğrenildi.

Adreslerinde bulunan şüphelilere gözaltı işleminin yapılacağı, adreslerinde olmayanların da çilingir yardımıyla evlerine girildiği belirtildi.

KONYA'DA 44 HAKİM VE SAVCIYA GÖZALTI KARARI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla 44 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen 15 Temmuz günü bir kısım askerin darbe girişimine yönelik eylemlerinin ardından 'Yasama Organını Engellemeye Teşebbüs, Anayasayı İhlal, Hükümete Karşı İsyan ve Türkiye Cumhuriyetine Silahlı İsyan' suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen Konya adliyesinde görevli 44 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şüphelilerin adreslerinde halen arama çalışmaların devam ettiği belirtildi.

ZONGULDAK'TA 6 SAVCI VE 7 HAKİM GÖZALTINA ALINDI

Zonguldak'ta polis, darbe girişimiyle ilgili 9 savcı ve 8 hakimi gözaltına aldı. Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Zonguldak'ta görev yapan bazı hakim ve savcılar hakkında gözaltı kararı alındı. Gece saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan 9 savcı ve 8 hakim, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hakim Kemal Karanfil, hastane girişinde görüntü alan gazetecilere dönerek "Allah var gam yok. Zalimler için yaşasın cehennem" dedi. Gözaltına alınanlar, ardından emniyete götürüldü.

ÇANAKKALE'DE 13 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

Çanakkale'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grup askerin darbe girişimi nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 13 hakim ve savcı gözaltına alındı. Ankara ve İstanbul'da bir grup askerin kalkışması sonucu haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların yakalanması için Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri akşam saatlerinde çalışma başlattı. İl genelinde 7 hakim ve 6 savcı gözaltına alındı, 2 savcı ve hakimin ise arandığı bildirildi.

İNEGÖL'DE 1 HAKİM VE 2 SAVCI GÖZALTINA ALINDI

Darbe girişiminin ardından Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde HSYK tarafından açığa alınan 1 hakim ve 2 savcı gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapı soruşturması kapsamında, İnegöl’de görevli Hakim Eda G. ile Savcılar Muhammet Salih G. ve Serkan A. gözaltına alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar İnegöl Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İnegöl Adliyesine getirildiler. (DHA)

KIRKLARELİ


Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 8 hakim ve savcı gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Kırklareli merkez ve ilçe adliyelerinde görevli 8 hakim ve savcı için işlem başlatıldı.Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, 5 hakim ile 3 savcı Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.Gözaltına alınan hakim ve savcılar Kırklareli Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. (AA)

ANTALYA

Antalya ve ilçelerinde darbe girişimi soruşturması kapsamında 37 hakim ve savcı gözaltına alındı. Darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri Antalya ve ilçe adliyelerinde görevli 37 hakim ve savcıyı gözaltına aldı. Öte yandan, Alanya Adliyesinden ise hakimler Halil Tarkan, Hasan Çamlıbel, Esma Aksoy, Derya Zorlu, Emrullah Şekerci, Ali Girgin, eşi Mücella Girgin, Kerim Kuru ve Sinan Kart ile savcılar Ali Zorlu, İsmail Demir, Hüseyin Aksoy ve Hamza Özbey hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan hakim ve savcılar TEM Şube Müdürlüğüne getiriliyor. (İHA)

VAN

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Van'da 15 hakim ve savcı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Van'da 29'u adli, 16'sı idari ve 8'i bağlı ilçelerde görevli 53 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iş yerleri ve evlerinde arama yapılan 15 hakim ve savcı gözaltına alındı. Şüpheliler ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü. (AA)

MERSİN

Mersin'de darbe girişimiyle ilgili haklarında gözaltı kararı verilen 74 hakim ve savcı ile ilgili başlatılan operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı.  Edinilen bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Mersin il merkezinde 58, Tarsus ve Silifke ilçelerinde 8'er olmak üzere toplam 74 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Alınan karar doğrultusunda Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ve KOM Şube Müdürlüklerince operasyon başlatıldı. Adliye lojmanları ve belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 30 hakim ve savcı gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerinde arama yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler, hastanedeki doktor kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldüler. (İHA)

İZMİR

Darbe girişimi kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun başlattığı soruşturma kapsamında 14 hakim ve savcıhakkında gözaltı kararı verildi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla İzmir'de görevli 14 hakim vesavcı hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu değerlendirilen 14 hakim ve savcı için gözaltı işlemlerinin başladığı öğrenildi.

ADANA

Adana'da hakim ve savcılardan oluşan 18 kişi darbe girişimi iddiasıyla gözaltına alındı.  Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi iddiasıyla Adana'da çok sayıda hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıktı. Soruşturma kapsamında hakim ve savcılardan oluşan 18 kişi polis tarafından ikametlerinde yakalandı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi. (İHA)

ELAZIĞ

Darbe girişimiyle ilgili Elazığ'da başlatılan soruşturma kapsamında hakim ve savcılardan oluşan 24 kişi gözaltına alındı.
Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Elazığ'da 24 hakim ve savcının gözaltına alınması için çalışma başlatıldı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele ekiplerince hakim vesavcılar adreslerinde gözaltına alındı. Bazı hakim ve savcıların evlerinin kapıları ise çilingir yardımıyla açıldı. Evdeki aramalarda çok sayıda döküman ele geçirildi. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, sağlık kontrolünün ardından emniyette götürüldü. (İHA)

BATMAN

Batman'da Fethullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı oldukları iddia edilen 8 hakim ve savcı gözaltına alındı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Batman Adliyesinde görevli 15 hakim ve savcıhakkında gözaltı kararı verildi. Polis ekipleri, hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanlarına giderek hakim ve savcılardan oluşan 8 kişiyi gözaltına aldı. 7 hakim ve savcıadreslerinde bulunamazken, gözaltına alınanların bilgisayar ve hard disklerine el kondu. Gözaltına alınan 8 hakim ve savcının emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İHA)

AKSARAY

Aksaray'da FETÖ Terör Örgütü'ne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla hakim ve savcılardan oluşan 18 kişiye yönelik gece yarısı operasyon düzenlendi. 18 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, 18 kişiden 6'sını Aksaray'da, 1 kişiyi Kastamonu'da yakalanarak gözaltına aldı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 11 kişinin ise aranmalarına devam ediliyor. Savcı ve hakimlerin ev ve adreslerinde polis ekiplerince arama yapılırken, adliyedeki odalarında da arama yapılarak bilgisayar hard disklerine el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (İHA)

EDİRNE

Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye oldukları gerekçesiyle 34 savcı ve hakim gözaltına alındı. 
HSYK 2'nci Dairesi, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanarak FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkındaki müfettiş raporunu görüşmüş, adli yargıda 2 bin 204 hakim ve savcıyı açığa almıştı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, Edirne merkez ve ilçelerinde görev yapan ve hakkında açığa alma kararı verilen 34 savcı ve hakimin evlerinde ve adliyedeki odalarında aramalar yapıldı. Aramaların ardından gözaltına alınan savcı ve hakimler, geniş güvenlik önlemleri altında Edirne Adliye Sarayı'na getirildi. (İHA)

BARTIN

Bartın'da 1 hakim ve 1 Cumhuriyet Savcısı darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 
Alınan bilgiye göre, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 2 hakim ve 1 savcının yakalanması için operasyon yaptı. Bartın'da 1 cumhuriyet savcısı ile 1 hakimsoruşturma kapsamında gözaltına alındı. 
Hakkında yakalama kararı bulunan diğer hakim için arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (İHA)

ÇORUM

Çorum'da 6 hakim ve 7 savcı darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların yakalanması için Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çalışma başlatıldı. Kentte görev yapan 6 hakim ve 7 savcı gözaltına alındı.Gözaltına alınan hakim ve savcılar Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünden ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

MANİSA

Manisa adliyesinde görev yapan 2 hakim ve 4 savcı darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla açığa alındı. 
15 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde gerçekleşen askeri darbe girişiminin ardından toplanan HSYK 2. Dairesi tarafından Manisa adliyesinde görev yapan 2 hakim ve 4 savcı olmak üzere 6 yargı mensubunun açığa alındığı öğrenildi. Açığa alınanlar arasında hakimlerden Yavuz Aydın ve Hasan Mazıbaş ile savcılardan Akın Çakın, Metin Etil, Mustafa Celal Ertürk ve Mehmet Kaya yer alıyor. (İHA)

KOCAELİ

Darbe girişimi sonrası Kocaeli'nin İzmit ve Gebze ilçelerinde 48 hakim ve savcı gözaltına alındı. 
Darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bütün illere gönderilen yazı kapsamında 2 bin 765 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Karar kapsamında Kocaeli'nin İzmit ve Gebze ilçelerinden toplam 48 hakim ve savcı için de gözaltı kararı alındı. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde savcı E.Ü., C.N., R.İ.B.,İ.D., M.V., M.Y., E.D., Y.N., B.İ., N.Ç. ile A.G.İ., R.K.,H.Ç., O.K., E.A., M.E., H.D., M.N.O., D.A.G., P.K., M.B., A.E.P., B.D., S.Ç., D.S. isimli hakimler olmak üzere 25 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gebze Adliyesinde ise savcı M.S.Ç., Ü.Ç., R.A., A.U., H.K., Y.Ö., S.T., İ.I., S.N., H.K., F.Ç., H.S.K. ve hakimler A.Ş., A.Ç., İ.B., R.A., H.V., M.A., M.Ö.K., F.A, S.M., Z.A., M.Y., S.Ç. olmak üzere 23 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan isimler işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

DÜZCE

Fettullaçı Terör Örgütü üyesi oldukları değerlendirilen 14 hakim ve savcının yakalanması için başlatılan operasyonda, 5 hakim ve savcı gözaltına alındı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun FETÖ/PDY'nin darbe girişimi ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Düzce genelindeki operasyonda 3'ü savcı 2'si hakim olmak üzere 5 yargı mensubu gözaltına alındı. Ergenekon davasının savcılarından Osman Şanal da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Evlerinde arama kararı çıkartılan ve haklarında gözaltı kararı bulunan diğer hakim ve savcıların yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

GAZİANTEP

Gaziantep'te 36 hakim ve savcı gözaltına alındı. Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Darbeye teşebbüs suçuna iştirak edenler hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "anayasayı ihlal", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçlarından başlatılan soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarda 11'i savcı, 25'i hakim olmak üzere 36 yargı mensubu gözaltına alınmıştır." (AA)

ORDU

Ordu'da 7 hakim ve savcı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Ordu'da 15 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iş yerleri ve evlerinde arama yapılan 7 hakim ve savcı gözaltına alındı. Şüpheliler, Ordu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan, operasyonların devam ettiği, 8 savcı ve hakimin aranmasına ise devam edildiği öğrenildi. (AA)