Hakim Karababa'dan Mavi Marmara açıklaması

Hakim Karababa'dan Mavi Marmara açıklaması

Hakim Mehmet Karababa, Mavi Marmara davasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı

Mehmet Karababa, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Mavi Marmara davasına temas eden Karababa, AK Parti hükümetinin İsrailli askerler için kırmızı bülten çıkarılmaması için lobi yaptığını söyledi.

Kırmızı bülten çıkaran mahkeme heyetinin de bu baskılara boyun eğmediği için dağıtıldığını belirterek, şu hususlara dikkat çekti: “Muhalif herkesi İsrail ajanı gören mankurtlara soruyorum; İsrailli komutanlara kırmızı bülten çıkaran mahkeme heyetini kim, niçin sürgün etti? Mavi Marmara olayında İsrailli sorumlu komutanlar için çıkarılan kırmızı bülteni kimle hangi gerekçeyle işleme koymamaktadır? Duruşma öncesi mahkeme heyetine Çağlayan Adliyesi'ndeki başka bir yargı mensubu tarafından hangi talepler iletilmiştir? Talepleri yerine getirmeyen mahkeme heyeti nerelere atanmıştır? Kırmızı bülten sonrası çıkan kararnameleri araştırmak yeterli olacaktır. Günü geldiğinde bu talep ve baskının muhatapları konuştuğunda birileri çok mahcup olacaktır. Sorularımın cevabını araştırmanız yeterlidir.”

Karababa'nın bu çıkışı, gözleri yeniden Mavi Marmara davasına çevirdi. İsrail askerlerinin Gazze ablukasını kırmak için Filistin'e gitmeye çalışan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda yaptığı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, ardından İsrailli askerler hakkında Türkiye'de dava açılmıştı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 Mayıs 2014'te dört İsrailli komutan için kırmızı bülten kararı vermişti. Aradan geçen 14 ayda kırmızı bülten talebi bakanlıklarda takıldı. İşleme konulmayan talebin bazı bakanlık bürokratları tarafından sümen altı edildi. Hükümetin, İsrailli askerler hakkında kırmızı bülten kararından rahatsız olduğu daha önce de gündeme gelmişti. Mahkeme heyeti de kırmızı bülten kararı verdikten bir süre sonra görevden alındı.