Hakaretten tutuklu öğrenci serbest bırakıldı

Hakaretten tutuklu öğrenci serbest bırakıldı

Konya'da cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan 16 yaşındaki öğrenci tahliye edildi

Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisinin avukatlarının karara itirazı sonucu 2. Sulh Ceza Mahkemesi, çocuğun tahliyesine karar verdi.

Sosyal medya aracılığıyla örgütlenen Halkçı Liseliler Grubu üyesi gençler, Kubilay'ın şehit edilişinin 84. yılı dolayısıyla 23 Aralık Salı günü Gedavet Parkı'nda basın açıklaması yapmıştı. Grup adına açıklama yapan Meram Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi M.E.A. (16), Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla, bir gün sonra polis tarafından okulunda gözaltına alınmıştı.

Ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan M.E.A'nın, avukatlarının karara itirazı sonucu bugün 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verildi.

Konya Adliyesi'nde bekleyen M.E.A'nın annesi Nazmiye G, kararı duyduğunda sevinç gözyaşları döktü. Kendisine destek için Adliyeye gelen CHP Konya Kadın Kolları üyelerine sarılan M.E.A'nın annesi, tahliye kararına ilişkin görüşleri sorulması üzerine; "Ne söyleyebilirim ki beklediğim oldu" dedi.

Lise öğrencisi M.E.A'nın avukatı ve CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Barış İspir, "Tahliye kararı çıktı. Karar savcılığa ulaştı. Şu an infaz için, öğleden önce tahliyesi için uğraşıyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU ?

Konya'da sosyal paylaşım sitesinde örgütlenen Halkçı Liseliler Grubu üyeleri geçen salı günü saat 17.00'de Gedavet Parkı'nda toplanarak, Menemen'de 84 yıl önce öldürülen Asteğmen Fehmi Kubilay'ı andı. 

Anma etkinliğinde grup adına basın açıklamasını Meram Endüstri Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi M.E.A. okudu. A. konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır ifadeler içeren hakaretlerde bulundu. 

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi polisleri tarafından konuşmaları kaydedilen, M.E.A, daha sonra yapılan şikayet üzerine önce gözaltına alındı ardından da çıkarıldığı mahekemede tutuklandı.

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen M.E.A., savcılıktaki ifadesinde "Benim herhangi bir partinin gençlik kollarına üyeliğim bulunmamaktadır. 'Halkçı Liseliler' diye tabir edilen ise facebookta bir sayfadır. Biz Valiliğe müracaat ederek 'Şehit Subay Kubilay'ı anmak için izin aldık. Gedavet Parkı'nda toplandık. Ben facebooktaki sayfayı idare ediyorum. 'Başkan' demeleri o olabilir. Söz konusu açıklamayı ben yaptım. Benim hakaret etme kastım yoktur" dedi.

M.E.A. savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesi gereğince 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı.

M.E.A. hakkında dava açılırsa 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

YAPILAN HAKARETLER

M.E.A'nın eylem sırasında şu ifadeleri kullandığı belirtiliyor: Yolsuzluğun, rüşvetin, hırsızlığın başı olarak Erdoğan’ı bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak değil, kaçak sarayın hırsız sahibi olarak görüyoruz.