Hakan Fidan'ı Dinleyemeyince Bunu Yaptılar

Hakan Fidan'ı Dinleyemeyince Bunu Yaptılar

Hakan Fidan'ın kriptolu telefon kullanmaması dolayısıyla etrafındakileri dinlemek için bakın hangi yöntemi tercih etmişler!

Selam Terör Örgütü bahanesiyle dinlenenler arasında adı bulunan MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında yasal dinleme kararı olmadığı ortaya çıktı. Göreve geldiği günden bu yana İsrail'in hedefinde olan Fidan'ın kriptolu telefon dışında cep telefonu kullanmadığı için paralel örgüt tarafından dinlenemediği ve Fidan'ı takip için etrafındaki 7 kişinin dinlendiği belirtildi. Yasadışı dinlenen telefonların şantaj amaçlı kullanılmak için arşivlendiği belgelenirken Fidan'ın "Selam Terör Örgütü" adıyla oluşturulan komplonun içine CV'si konularak dahil edildiği tespit edildi.

DOSYADA ÖRGÜT LİDERİ

Mavi Marmara şehitlerinin aileleri dahil 7 bin kişinin İsrail için dinlendiğine dair skandalın ayrıntıları ortaya çıktı. 2011'de bir kadın tarafından "Kocam dinci bir örgüt kuruyor" şikayetiyle başlayan skandal, Başbakan ve MİT müsteşarını hedef aldı.

Star gazetesindeki habere göre, bir kadın İran'a sempatisi olan kocası hakkında "Eşim dinci bir örgüt kuruyor" şikayetinde bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis, kadın ile ilgili araştırma yaptı. Kocasının dışında başka biriyle ilşkisi olduğu tespit edilen kadına şantaj yapılarak kocasının bilgisayarındaki bilgiler istendi. Flash bellek ile bu bilgileri emniyete getiren kadına, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın CV'si ve bazı başka belgeler verildi.

BİLGİSAYARA BUNU KAYDET

Kadına "Bunları kocanın bilgisayarına aktar" talimatı verildi. Kadın kocasının bilgisayarına bunları aktardı. Daha sonra polis, kadının kocasını "Selam Terör Örgütü" adı altında başlatılan soruşturma kapsamında örgüt lideri olarak dinlemeye ve izlemeye başladı.

HAKAN FİDAN KRİPTOLU TELEFONUNU KULLANMIYOR

Dosyayı hukukdışı dellerle dolduran paralel yapı, Selam Terör Örgütü bahanesiyle savcılıktan dinleme kararları çıkartılması istendi. Savcılık da emniyetin getirdiği dosyalar ve isimler için mahkemelerden dinleme kararları çıkarttı. Yasal dinleme süresinin aşılarak hukuk dışı dinlemelerin yapıldığı dosyada, iddiaya göre hakkında dinleme kararı olmayan birçok kişi de yasa dışı dinlendi. Yasadışı dinleme ve takiplerle elde edilen kayıtların iddia edilen "Selam Terör Örgütü" ile ilgisi olmadığı halde şantaj amacıyla kullanılmak için arşivlendiği kaydedildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın telefon numarasının da yer aldığı skandal dinlemede, iddiaya göre Fidan cep telefonu kullanmadığı için dinlenemedi. Ancak kriptolu telefonu yasadışı bir şekilde dinlendi.

KORUMASI DA DİNLENDİ

Fidan'ın koruması dahil etrafındaki 7 kişinin de telefonlarının paralel örgüt tarafından dinlendiği belirtildi.Dinleme listesinde Fidan'ın Basın Müçaviri olduğu belirtilen Edip Ali Yavuz adına kayıtlı 053246326.. numaralı ve 053221846.. numaraları "Hakan Fidan" adıyla yer alıyordu. Savcılık şimdi söz konusu yasa dışı dinlemeleri yapanların ve dosyanın bir kopyasını yurtdışına kaçırdıkları iddia edilen kişilerin peşinde.

İHBAR TUZAĞI

Fidan hakkındaki bilgilerin eşini 'örgüt kuruyor' diye ihbar eden kadına verildiği ve evdeki bilgisayarda bulunulması sağlanarak Fidan'ın bu örgütün üyesiymiş gibi gösterilmesinin amaçlandığı belirtildi. İhbar edilen şahıs bile yasadışı bir örgütün içinde değildi.

İnternet Haber