Hakan Fidan'a ikinci 7 Şubat kumpası

Hakan Fidan'a ikinci 7 Şubat kumpası

Savcılık, paralellerin KCK ile Hakan Fidan arasında bağlantı kurarak, ikinci 7 Şubat kumpasına hazırlandıkları ihtimalini soruşturuyor.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'a ait dinleme kayıtları, Selam-Tevhid dosyasından çıktı. Binlerce kişiyi dinleyen paralel yapı, KCK soruşturması kapsamında takibe aldığı Öcalan'ın tape'lerini Selam'a ekleyerek, eski MİT Müsteşarı Fidan'a yönelik ikinci 7 Şubat komplosuna hazırlanırken açığa düştü.

Paralel yapının binlerce kişiyi dinlemek için kullandığı Selam-Tevhid dosyasında incelemesini sürdüren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Şubat komplosunun devamına ilişkin önemli bir bulguya ulaştı. 2010-2013 yılları arasında örgüt üyelerince yürütülen çeşitli soruşturmaları mercek altına alan savcılık, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın 'KCK Avukatlar' soruşturmasında dinlendiğini tespit etti. Fakat buna ilişkin evraklar 'KCK' dosyasında bulunamadı. İncelemeyi derinleştiren savcılar, Öcalan'a ait kayıtları Selam-Tevhid dosyasının arasında buldu. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu olmak üzere binlerce kişiyi kayda alan örgütün, 7 Şubat 2012'de tutuklama kastıyla ifadeye çağırdığı dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik ikinci 7 Şubat'a hazırlandığı da böylece ortaya çıktı.

DİNLEMEYİ O GÜN KESTİLER

Mehmet Öcalan'ın 'şüpheli' olarak yeraldığı 'KCK Avukatlar' dosyasının bir bölümünün ayrıldığını tespit eden savcılar, ayrılan kısmın farklı bir dosya numarasıyla sürdürüldüğünü belirledi. Sözkonusu dosyada 4 adet teknik takip kararının 'kayıp' olduğunu tespit eden savcılar, bu kararların izini Selam-Tevhid soruşturma dosyasında buldu. Hakan Fidan'ı 'Mehmet Öcalan üzerinden' Selam-Tevhid kumpasına eklemek istediği kanıtlanan paralel örgütün, “Öcalan'ı dinlemeyi sonlandırın” diye talimat verdiği tarih ise daha ilginç: 17 Aralık 2013. Hükümete yönelik 'yolsuzluk' kılıflı 17 Aralık darbe girişiminin hemen ardından Selam-Tevhid kapsamındaki tüm dinleme kararlarını iptal eden ihanet çetesi, Öcalan'ın dinlenmesini de aynı gün sonlandırdı.

MEMURLAR KARIŞTIRMIŞ!

7 Şubat kumpasını tekrar canlandırarak çözüm sürecini sabote etme hedefindeki paralel yapının bu oyunu, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 21 polis arasındaki Emniyet Amiri Gaffur Ataç'a sorguda soru olarak yöneltildi. Ataç'a, “KCK'da şüpheli olarak dinlenen Mehmet Öcalan'ın kayıtları Selam-Tevhid'de ne arıyor? Buradaki amaç nedir?” diye soruldu. Olaya ilişkin bir suçu bulunmadığını iddia eden Ataç, sözkonusu 'ayırma' işleminden adliyedeki memurları sorumlu tuttu; “Benimle alakası yoktur. Savcılık kalemindeki memurlar evrakları karıştırmış olabilir” dedi. Savcı bunun üzerine Ataç'a, “MİT yetkililerini Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan üzerinden KCK ile irtibatlandırmaya mı çalıştınız?” sorusunu yöneltti. Ataç ise bu soruya, “İki soruşturma arasında bağ kurulamaz. Zaten benim 7 Şubat'la alakam yok” şeklinde cevap verdi. 

Yeni Şafak