Hakan Fidan ve Feridun Sinirlioğlu Bugün Bağdat'a Gidecek

Hakan Fidan ve Feridun Sinirlioğlu Bugün Bağdat'a Gidecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da Türk askerinin nöbet değişimi üzerine yaşanan tartışmaların ardından, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun, bugün (perşembe) Irak'ın başkenti Bağdat'a gideceğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Müşavirliği tarafından basın kuruluşlarına servis edilen görüntülere göre, Başbakan Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi Çankaya Köşkü'nde kabulünde, bu ziyaretin zamanlı olduğunu ve son gelişmeler bağlamında ziyaretin çok özel anlam kazandığını ifade etti. 

Bugün yabancı gazetecilerle bir toplantı yaptığını anlatan Davutoğlu, "Orada çok açık söyledim, Irak'ın iyiliği, istikrarı, huzuru bizim için önemlidir. Özellikle de Irak Kürdistan Bölgesi'nin ve Erbil'in istikrarı bizim için stratejik bakımdan hayatidir" diye konuştu.

"DAEŞ(IŞİD) İLE KOMŞU OLMAK İSTEMİYORUZ"

"Irak'taki mevcudiyetimiz, bu bölgenin istikrarını temin etmek içindir" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü DAEŞ(IŞİD) ile komşu olmak istemiyoruz. DAEŞ(IŞİD) ile komşu olmamak için de Erbil'in güçlü olması lazım. Bunun için her türlü desteği hem Irak hem de Irak Kürdistan Bölgesi'ne vereceğiz. Tam böyle tartışmaların olduğu bir dönemde sizi ağırlamak bizim için çok önemli. Herkes için önemli mesaj niteliğinde. Ben Irak Başbakanı İbadi'ye de bir mektup yazdım, son gelişmelerle ilgili kanaatimi paylaştım. Yarın(perşembe) da Feridun Bey ve Hakan Bey MİT Müsteşarımız, Bağdat'a gidecekler. Her halükarda Irak için ve sizler için her zaman teröre karşı, her türlü desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz."

"BİZİM KADERİMİZ ORTAK"

Başbakan Davutoğlu, Sincar'da DAEŞ(IŞİD)'e karşı kazandıkları zafer dolayısıyla Barzani'yi tebrik etti.

"Sizin için önemli olan hususlar bizim için de önemlidir" diyen Davutoğlu, "Bizim kaderimiz ortak. Aramızdaki sınırlar ayıran değil, birleştiren sınırlar olması lazım. Biliniz ki biz her zaman sizin yanınızda olacağız" şeklinde konuştu.

Barzani de sıcak şekilde yapılan karşılamadan dolayı Başbakan Davutoğlu'na teşekkür etti.