Hakan Fidan İstifa Edecek İddiası

Hakan Fidan İstifa Edecek İddiası

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu kabinede dışarıdan Dışişleri Bakanı olarak atanması gündeme gelen ancak istihbarat güvenliği ve çözüm sürecindeki kritik rolü nedeniyle görevinde kalan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da istifa ederek, AK Parti'den millet

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu kabinede dışarıdan Dışişleri Bakanı olarak atanması gündeme gelen ancak istihbarat güvenliği ve çözüm sürecindeki kritik rolü nedeniyle görevinde kalan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da istifa ederek, AK Parti'den milletvekili adayı olacağı iddia edildi.

Milliyet'te yer alan habere göre Fidan’ın, seçime kadar geçecek süreçte Davutoğlu’nun danışmanlığını yürüteceği, seçimden sonra ise Dışişleri Bakanı olacağı ifade ediliyor. Çözüm süreci ve istihbarat güvenliği nedeniyle son kararını vermeyen Fidan’ın adaylığına Davutoğlu’nun da sıcak baktığı da kaydediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise Fidan’ın kritik rolü nedeniyle tereddütleri olduğu öne sürülüyor. Fidan’ın istifası halinde seçime kadar geçecek süreçte, dokunulmazlık kazanması için bakanlık görevine getirilmesinin de düşünüldüğü ifade  ediliyor.