Hakan Fidan, Fethullah Gülen ile Görüştü

Hakan Fidan, Fethullah Gülen ile Görüştü

Hakan Fidan, Fethullah Gülen ile görüştü. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Fethullah Gülen ile görüştüğünü iddia etti.

Hakan Fidan, Fethullah Gülen ile görüştü. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Fethullah Gülen ile görüştüğünü iddia etti.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, AK Parti'nin cemaate kumpas kurduğunu, 16 Mayıs'da Erdoğan'ın Beyaz Saray'a Fethullah Gülen ile ilgili geniş kapsamlı bir dosya sunduğunu iddia etti. Erdoğan'ın bu dosyayı sunarken Bülent Arınç'ın da eş zamanlı olarak Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini anlatan Karaca, aynı dönemde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da Gülen ile görüştüğünü söyledi.

Hidayet Karaca, Samanyolu Haber Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar’ın sorularını cevapladı. Hükümetin kumpas iddialarını değerlendiren Karaca, asıl kumpasın cemaate karşı kurulduğunu söyledi. 2004 yılına ait MGK kararlarının, 10 yıllık süre içerisinde adım adım uygulandığını iddiaeden Karaca, 17 Aralık'tan çok önce Erdoğan'ın ABD'yi ziyaret ettiğini ve bu dönemde, Fethullah Gülen dosyasının ABD yönetimine sunulduğunu söyledi. Aynı dönemde MİTMüsteşarı Hakan Fidan'ın da Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini anlatan Karaca, asıl saf olanlar cemaat üyeleriymiş diye konuştu. İşte Karaca'nın canlı yayındaki o sözleri;

"Sayın Bülent Arınç, Hocaefendi'yi ziyaret ediyor. Sayın Başbakan'ın selamlarını getiriyor,"bir emirleri, tavsiyeleri var mı" diyor. Bu görüşme 16 Mayıs'ta gerçekleşiyor. Bunu da yandaş medyadan öğreniyoruz. O dönemde, Beyaz Saray'da Hocaefendi ile ilgili çok kapsamlı bir dosya sunuluyor. Böyle bir ortamda kim kime kumpas kuruyor?

Hizmete bir kumpas var mı? Bir taraftan selamlarınızı getireceksiniz, iyi niyetlerinizi ileteceksiniz öbür taraftan da sizinle alakalı bir dosyayı vereceksiniz. İkinci bir hususta, sağduyusuna itimat ettiği, toplumda da Bülent Abi olarak bilinen Sayın Bülent Arınç'a bu yapılır mı? Bende buradan soruyorum, sayın Bülent Arınç'a! Siz Hocaefendi'ye iyi niyetlerinizi ilettiğinizde, Hocaefendi ile ilgili bir dosya veriliyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu açıklamaları gerekir.

MİT MÜSTEŞARI, GÜLEN İLE GÖRÜŞÜYOR

Hocaefendi ile 16 Mayıs'tan sonraki bir tarihte, MİT Müsteşarı Hakan Fidan yüz yüze görüştü. Amerika'da Pensilvanya'da yüz yüze görüştü. Bu nasıl bir iştir? Bunu ilk kez burada açıklıyorum. Bu mesele siyasi kulislerde de konuşuldu. Peki siz hangi gerekçe ile Hocaefendi'yi ziyaret ettiniz? Şimdi insan sormaz mı? 16 Mayıs'ta bir dosyayı ABD'ye ileteceksin, en kapsamlı diyeceksin. Ardından da gidip Hocaefendi ile görüşeceksiniz. Kim kime kumpas kuruyor, nasıl bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.Biz buradan şunu anlıyoruz. Asıl saf olanlar, saflarını daha da sıklaştıranlar hizmetteki adanmışlardır.

"CEMAATİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Bitirmeye çalışıyorlar (cemaat) bunun için de Amerika'ya kadar gidiyorlar. Orada kapsamlı dosya veriliyor. O ziyaretin nedenini de Hakan Fidan'a sormak lazım. Neden Hocaefendi'yi ziyaret ediyorsun? Ondan önce de görüşmüş. Bu yapılabilir mi? Siz bir insanın kalemini kıracaksın, boğazına ipi geçireceksin. Sonra da gidip ziyaret edeceksiniz.

Buradan açıkça söylüyorum ki 2004 yılındaki MGK kararları neyse 2014 yılındaki MGK kararları da odur. Bu dönem içerisinde Hizmet Hareketi ile ilgili çok ciddi bir çalışma yürütülmüş. Yani toptan cemaati bitirmeye adım adım gidilmiş."