Hak-İş ve Memur-Sen: Yeni anayasa istiyoruz

Hak-İş ve Memur-Sen: Yeni anayasa istiyoruz

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, "Alanlardan haykırıyoruz. Daha güçlü demokrasi için yeni anayasa istiyoruz" dedi

Konya'da, Memur-Sen ve Hak-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü binlerce işçi ve memurun katılımıyla kutlamaya başladı. 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, işçilerle Alaaddin Caddesi'nden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlandığı Şehir Meydanı'na halkı selamlayarak geldi. 

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, kutlamada yaptığı konuşmada, Hazreti Mevlana’nın mesajlarını doğru okudukları için Konya'da olduklarını ifade etti.

Hoşgörü ve medeniyetlerin başkenti Konya'da ve tüm Türkiye'de alanlarda olduklarını belirten Arslan, "İşçisiyle, memuruyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle alanlardan haykırıyoruz. Daha güçlü demokrasi için yeni anayasa istiyoruz" dedi.

"TAŞERONA GÜVENCE"

Dertleri olduğu için alanlarda bulunduklarını aktaran Arslan, "Taşeron şirketlerde çalışanların sendikal örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Taşeron işçilerin haklarının güvence altına alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

"YENİ ANAYASA"

Hak-İş olarak her koşulda demokrasiden yana taraf olduklarını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Onun için 'Daha güçlü demokrasi için yeni anayasa' diyoruz. Yaşanan bütün darbelere ve darbe girişimlerine, operasyonlara, demokrasi dışı müdahalelere karşı Türkiye demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir. Hak-İş Konfederasyonu olarak, ülkemize ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Bugün Türkiye'nin barışı gerçekleştireceğine inanıyoruz. Çözüm Süreci'ni destekliyoruz. Ortadoğu, Afrika ve Asya başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun, savaşa, çatışmaya ve kıyıma son verilmesini istiyoruz. Türkiye’nin kuzeyindeki, güneyindeki komşu ülkelerde barış istiyoruz."

"ÖZGÜRLÜKLERİ BİRLİKTE GETİRELİM"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise haksızlığa itiraz, sömürüye isyan, haklarını haykırmak, 1 Mayıs'ı kutlamak için alanlarda olduklarını belirterek, "Vesayet bitmez, derin devlet bitirilemez; JİTEM tasfiye edilemez, terör ocakları söndürülemez' sandılar. Vesayeti, birlikte bitirdik. Özgürlükleri birlikte getiriyoruz" diye konuştu.

Yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasından vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Yalçın, "Yeniden büyük Türkiye için, önsöze, öncü adımlara ihtiyaç var. Bunun önsözü, ilk adımı Çözüm Süreci'dir. Çözüm Süreci, milletin hayalidir, yerli bir projedir" dedi.

Kamu görevlilerine refah artışından pay verilmesini, disiplin cezalarının affedilmesini, 2005'den sonra göreve başlayanlara, başlayacaklara bir derece verilmesini istediklerini anlatan Yalçın, şöyle devam etti:

"Emeklilerin maaşlarının ve emekli ikramiyesinin yükseltilmesini, ek ödemelerin tamamının emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılmasını, bütün kamu görevlilerinin ek göstergeden yararlanmasını ve ek göstergelerinin artırılmasını talep ediyoruz. Fazla çalışma ücreti ödenmesini ve fazla çalışma ücretlerinin artırılmasını, kadına yönelik şiddetin, kamu görevlilerine yönelik şiddetin sona erdirilmesini, kamu görevlilerinin işçilikte geçirdikleri sürelerin tamamının hizmetten sayılmasını istiyoruz."