Hahamların Çevirdiği Çirkin İşler

Hahamların Çevirdiği Çirkin İşler

Hahamların daha önce de kara para akladıkları ve organ mafyasıyla ilişkileri ortaya çıkarılmıştı.

İsrail Televizyonu, işgal rejiminde yaşayan hahamların bulaştıkları suç ve yolsuzluklarla ilgili yayınladığı haberde, hahamların mafya çeteleriyle birlikte çalıştıklarına dikkat çekerek hahamların aldığı milyonlarca şikelin nereye gittiğini sordu.
 
Haham Berland ve eşini örnek gösteren işgal televizyonu, çalışmadıkları halde ikilinin banka hesaplarında yüz binlerce şikel bulunduğunu ve işgal polisinin hahamın 80 yaşındaki eşine ve oğluna ait satılık daireler olduğunu ortaya çıkarmasının ardından takipçilerinin büyük hayal kırıklığına uğradığını söyledi.
 
Haham Berland'ın eski takipçilerinden biri hahamın ve çevresindekilerin tüm mallarını aldıklarını, tüm yaşamına karıştıklarını, hahamın eşinden yıllarca kendisiyle birlikte olmamasını dahi istediğini açıkladı ve "Biz onların köleleriydik. Para ödemeyi reddedenler grup üyesi sabıkalı suçlulara havale ediliyordu. İşadamlarından ve üst düzey yetkililerden dahi para topluyorduk" dedi.
 
Davayla ilgilenen bir avukat ise söz konusu hahamın dosyasının epey kabarık olduğunu ve aylık milyonlarca şikel topladığını, oğlunun ve karısının altın yumurtlayan tavuğu konumundaki hahamın ailesini bırakarak Fas'a kaçtığını söyledi.