Hafter Darbeci Sisi'nin Emrine Amade

Hafter Darbeci Sisi'nin Emrine Amade

Libyalı general Hafter bir ay içinde ikinci kez Mısır'da

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Abbas Kamil, dün başkent Kahire'de Libyalı silahlı lider Hafter ile görüştü.

Açıklamada Sisi'nin görüşmede Mısır'ın "Libya'daki terörle mücadele faaliyetlerine desteğini" yinelediği, Hafter'in de Mısır'ın Libya halkına her şekilde desteğinden övgüyle söz ettiği aktarıldı.

Sisi ve Hafter, 14 Nisan'da da Kahire'de bir araya gelmişti.

Mısır, Libya'daki silahlı faaliyetleriyle tartışmaya yol açan Halife Hafter'in en koyu destekçileri arasında yer alıyor.

LİBYA'DAKİ ÇATIŞMALAR

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de Burkan el-Gadab operasyonunu başlatmıştı. Hafter cephesine BAE ve Mısır'ın detsek verdiği, özellikle operasyond akullanılan askeri teçhizatın BAE'den geldiği belirtiliyordu.

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasındaki çatışmalar bir aydan uzun süredir devam ediyor.