Haftar: Mısır Libya'da operasyon yapabilir!

Haftar: Mısır Libya'da operasyon yapabilir!

Libya'da yönetimi ele geçirmeye çalışan emekli tuğgeneral Haftar, Mısır'ın kendi sınırını korumak için sınır bölgesinde operasyon yapmasına ses çıkarmayacaklarını söyledi. Haftar gerekirse Libya topraklarında da operasyon yapabilirler dedi

Libya'da darbe yaparak iktidarı ele geçirmeye çalışan eski Tuğgeneral Halife Haftar, Mısır'ın Libya topraklarında operasyon yapmasına sıcak bakabileceklerini söyledi. 

Bir Mısır gazetesine röportaj veren Haftar, Libya'daki ve sınırdaki El Kaide unsurlarına karşı Mısır tarafından düzenlenecek herhangi bir operasyonu memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi. Haftar, El Kaide'ye bağlı grupların, Libya'nın doğusundaki bölgeden Mısır'a saldırı düzenleme riskinin olduğunu ve bunun iki ülke için de tehdit olduğunu savundu.

Haftar, saldırı olduğu zaman Mısır ordusunun buna karşılık verebileceğini, Libya olarak bundan rahatsız olmayacaklarını söyledi.

Gazeteye verdiği demeçte Haftar; "Elbette Mısır'ın kendi sınırlarını korumak için operasyon yapmasını destekleriz, bu Libya topraklarında olsa bile. Biz bu gruplarla, Derne, Bingazi, Egdabya, Sert, Trablus ve Cezayir sınırında mücadele ediyoruz. Bizim, onların bize dost ve komşu ülkelere saldırı yapmalarına müsade etmemiz söz konusu olamaz. Ancak bunu tek başımıza yapmamız mümkün değil, Mısır ve Libya'nın onlara bölgeye yerleşme fırsatı vermemeleri ve bunun için birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Libya üç yıldan bu yana onlara açılmış durumda. İstedikleri gibi kamp yapıyor ve uçaklarla buraya insanlrı getiriyorlar. İnsanları vizesiz olarak Libya'ya sokuyorlar." dedi.