Hafta sonu için hem sıcak hem de yağış uyarısı

Hafta sonu için hem sıcak hem de yağış uyarısı

Havalar nasıl olacak? Meteorolojiden hem sıcaklık hem de yağmur uyarısı geldi.

Ege ve Akdeniz'de bunaltıcı sıcaklar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Meteoroloji, yüksek sıcaklığa karşı vatandaşların tedbirli olması yönünde uyardı. Marmara'da ise havanın yarından itibaren yağış olacağı açıklandı. Hem sıcaklara hem yağışlara karşı şemsiye tedbirin kaçınılmaz oldu.
İzmir’de sıcaklardan sadece kentte yaşayan vatandaşlar değil turizm sezonunun açılması ile birlikte turistler de etkileniyor.
5 GÜNLÜK HAVA RAPORU İÇİN TIKLAYIN
Alsancak Limanı’nda lüks gemilerden inen turistler beklemedikleri bir sıcak hava ile karşılaştı. 34 dereceye ulaşan sıcaktan kimisi başında şapka elinde şemsiye ile güneşten korunurken birçok aile de çocuk arabalarının üzerine şemsiye açtı, çocukları güneşten korumak için üzerlerine örtü örttü.  Liman çevresinde kimi gençler de yüzlerini üzerindeki tişörtlerle kapatarak çimlerin üzerinde yorgunluk atmaya çalıştı.
SICAKLIK UYARISI
Meteoroloji Antalya ve bazı ilçelerinde hava sıcaklığının artacağı belirtilerek, vatandaşların yüksek sıcaklığa karşı tedbirli olmaları istendi. 
HAFTA SONU YAĞMURLU OLACAK
Meteoroloji, Marmara'da havanın bugünün parçalı bulutlu olacağını, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ'ın kuzey kesimleri ile öğle saatlerinde İstanbul'un batı ilçeleri ve Sakarya'nın güney ve doğu kesimlerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceğini belirtti.
İstanbul'da yarın ve cuma günü havanın sağanak yağışlı hafta sonu ise gök gürültü sağanak yağışlı olacağı açıklandı.