Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (7-8 Mayıs 2016)

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (7-8 Mayıs 2016)

Türkiye hafta sonu da sağanak yağışların etkisinde olacak. Ülke genelinde Pazartesi gününden beri etkili olan kuvvetli yağışlar hafta sonuna da devam edecek.

Bu hafta sonu yurdun güneydoğusu hariç diğer bölgelerde yağışlar görülecek. Doğu'da ise hafta sonu dahil olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlarda yıldırım ve su baskını olasılığı yüksek.

TÜRKİYE HAFTA SONU DA SAĞANAK ETKİSİNDE

Hafta sonundan itibaren sıcaklıkların batı kesimler başta olmak üzere ülke genelinde artacağı tahmin edilirken, Pazartesi gününden beri etkili olan kuvvetli yağışlar hafta sonuna da etkili olacak. Mayıs ayı boyunca sıcaklıklar ani değişiklikler göstermeye devam devam edecek. Ani sıcaklık değişiklikleri nedeniyle bu hafta da soğuk algınlığı riski yüksek. Türkiye genelinden hava soğuk, sıcaklıklar yağış anında 12-14 derece iniyor. Türkiye hafta sonu da sağanak yağışların etkisinde.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege dışında tüm yurdun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ile Samsun, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı 20

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; bu sabah saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 14

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 12

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21