Hacı Boydak Serbest Bırakıldı

Hacı Boydak Serbest Bırakıldı

'FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları' iddiasıyla Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Hacı Boydak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltında bulunan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
'FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları' iddiasıyla Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerine yönelik operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ve İstanbul'da bir hastanede ameliyat olduğu belirtilen Hacı Boydak, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. 
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde geçtiğimiz hafta Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Boydak, üyeler İlyas Boydak ve Bekir Boydak ile Halit Bayhan yakalanarak gözaltına alınmıştı.
Soruşturma sonrasında adliyeye sevk edilenlerden Mustafa Boydak ve Halit Bayhan adli kontrol kararı ile serbest bırakılmış, Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve Bekir Boydak tutuklanmıştı. 
Böylece 6 kişi hakkında Boydak Eğitim ve Kültür Vakfındaki faaliyet nedeniyle yürütülen soruşturmada serbest bırakılanların sayısı 3'e yükseldi.