Haberal, Gül'le İtalya'ya gidecekti; izin çıkmadı!

Haberal, Gül'le İtalya'ya gidecekti; izin çıkmadı!

Cumhurbaşkanı Gül'e İtalya'ya gitmesi için CHP tarafından seçilen Mehmet Haberal'ın yurtdışına çıkışına izin verilmedi.

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme, tutuksuz sanık CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebini reddetti. Haberal eğer yasağı kaldırılsaydı Cumhurbaşkanı Gül'ün 28-31 Ocak 2014 tarihleri arasında İtalya'ya yapacağı resmi ziyarete CHP adına katılacaktı.

Ergenekon Davası'ndan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından tahliyesine karar verilen Mehmet Haberal avukatları aracılığıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Talebe ilişkin Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Murat Dalkuş mütalaalarında şu ifadelere yer verdi: ''Talebin kabulü ile adli kontrol kararının, Anayasa Mahkemesi'nin kararı içeriğine göre kaldırılması mütalaa olunur."

Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi talebi karara bağladı. Bir sayfalık kararda şu ifadelere yer verildi:

"Davanın kovuşturma aşamasının 5 Ağustos 2013 tarihinde sona erdiği, bu tarihte verilen kararlara itiraz süresinin ise 12 Ağustos 2013 tarihinde dolduğu, bu aşamadan sonra kovuşturma aşamasının tamamlanmış olduğu sanığın daha önceki aynı konudaki taleplerinin ve itirazının reddedilmiş olması da dikkate alınarak yeniden karar verilmesine mahal olmadığına oy birliğiyle karar verildi."