Haaretz: "Hamas'ın Batı Yaka'da Darbe Planladığı Yalanını Şabak Uydurdu"

Haaretz: "Hamas'ın Batı Yaka'da Darbe Planladığı Yalanını Şabak Uydurdu"

Haaretz: "Hamas'ın Batı Yaka'da Darbe Planladığı Yalanını Şabak Uydurdu"

şgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, bugünkü (2 Eylül Salı) sayısında, işgal rejimi iç istihbarat birimi "Şabak"ın İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Yaka'da darbe planladığına dair raporunun doğruluğu konusunda şüpheler bulunduğunu yazdı.

Hamas'ın Batı Yaka'daki liderlerinden olduğu söylenen Riyad Nasır ile ilgili soruşturma dosyasına işaret eden Haaretz, Hamas'ın Filistin Yönetimi'nin günlerinin sayılı olduğu varsayımıyla yönetimin çökmesi halinde doğacak boşluğu doldurmaya kendisini hazırladığını ifade etti.

Belgelere göre Nasır ile soruşturma sırasında siyasi konulardan bahsedildiğini ve Şabak'ın çıkardığı sonuca işaret edecek konuların konuşulmadığını bildiren gazete, Şabak'nın Mahmud Abbas üzerinde daha fazla baskı oluşturmak için hikayeyi kendisinin uydurduğunu söyledi.

Nasır'ın Şabak tarafından 51 gün sorgulandığını ve bu dönem boyunca avukatıyla görüşmesine izin verilmediğini belirten Haaretz, Nasır'ın ifadelerinin yüzlerce sayfa uzunluğunda olduğunu ve Hamas'ın Batı Yaka'daki siyasi durumundan bahsettiğini, Hamas üyesi aktivistlerin isimlerini verdiğini ve dış bağlantılarını anlattığını ifade etti.

Gazete, soruşturma tamamlandığında ve savaş sırasında Şabak'ın Batı Yaka'da Mahmud Abbas'a darbe planlayan bir şebekeyi çökerttiğini açıkladığını fakat ayrıntılara bakıldığında Şabak'ın hikayeyi kendisinin uydurduğunun ve konuya abartılı bir şekilde yaklaştığının anlaşıldığını belirtti.

FİEM