Haaretz: "Gantz'ın Halefi Konusunda Netanyahu ve Yaalon Arasında İhtilaf Var"

Haaretz: "Gantz'ın Halefi Konusunda Netanyahu ve Yaalon Arasında İhtilaf Var"

Haaretz: "Gantz'ın Halefi Konusunda Netanyahu ve Yaalon Arasında İhtilaf Var"

şgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ne açılan savaşa komuta eden ve başarısız olan İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın ardından bu makama Yaov Galant'ı atamayı düşündüğünü yazdı.

Haberde, savaşın sona ermesi ve Gantz'ın sonunun yaklaşmasıyla, orduya ve özellikle de Gantz'a yöneltilen suçlamalarla birlikte Galant'ın yeniden gündeme geldiği ifade edildi.

Haberde ayrıca, Netanyahu'nun Galant'ın Genelkurmay Başkanı olarak atanmasını uzun süredir ciddi bir şekilde düşündüğü, İsrail Başbakanı'nın Galant'ı daha önce de aynı makama aday gösterdiği fakat "Harpaz" skandalının Galant'ın Genelkurmay Başkanı olmasına engel olduğu belirtildi.

Galant'ın Genelkurmay Başkanı olmaya hazır olduğunu açıkladığını ve geçen hafta işgal televizyonu 2'inci kanalına verdiği söyleşide görev verilmesi halinde yerine getirmeye hazır olduğunu söylediğini bildiren gazete, Genelkurmay Başkanı'nı atama yetkisinin Savunma Bakanı'nda olduğunu fakat Netanyahu'nun bu kez bu yetkinin kendisi tarafından kullanılmasını istediğini söyledi.

İşgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi ise Benny Gantz'ın ardından İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon'un Genelkurmay Başkanı adayının Kuzey Bölgesi Komutanı Gadi Eizenkot olduğunu yazdı.

Haberde, Eizenkot'un suçlamaların hedefindeki Gantz'dan çok farklı olmadığı ve bu nedenle Galant'ın şansının daha yüksek olduğu ifade edildi.

FİEM