Gürsel Tekin'den Suç Duyurusu

Gürsel Tekin'den Suç Duyurusu

Gürsel Tekin, TMSF yöneticileri ile bazı basın yayın organlarının yöneticileri hakkında ''basın özgürlüğünü ihlal, basın hürriyetine engel olma, haberleşmenin engellenmesi, ayrımcılık ve yayın ilkelerine muhalefet'' gibi iddialarla suç duyurusunda bulundu

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yöneticileri ile bazı basın yayın organlarının yöneticileri hakkında ''basın özgürlüğünü ihlal, basın hürriyetine engel olma, haberleşmenin engellenmesi, ayrımcılık ve yayın ilkelerine muhalefet'' gibi iddialarla suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Tekin, TMSF yöneticileri ile bazı basın yayın organlarının yöneticileri hakkında ''İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi'ne aykırı olarak hakların kötüye kullanılması yasağının ihlali, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetine engel olma, basın hürriyetine engel olma, basın özgürlüğünü ihlal, haberleşmenin engellenmesi, ayrımcılık, yayın ilkelerine muhalefet'' iddialarını içeren suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçede, tüm ilgililerin, haklarında soruşturma yapılıp dava açılarak cezalandırılmaları istendi. 

Tekin, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle son yıllarda TMSF'nin bazı uygulamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Bağımsız kuruluşlar iktidarların arka bahçesi gibi kullanılamaz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bugüne kadar ellerindeki gayrimenkul ve arsaların nasıl satıldığını, satıldıktan sonra imar uygulamalarıyla, plan tadilleriyle nasıl bir ranta kavuştuğunu ve bu ranttaki bedellerin kimlerin cebine girdiğini araştıracağız ve umut ediyorum ki en kısa süre içerisinde TMSF bu uygulamalarla ilgili bizlere bilgi verecektir'' diye konuştu.

Digitürk'e tam bir yıl önce el konulduğunu ve bu süre içerisinde neden satılamadığının TMSF tarafından açıklanması gerektiğini ifade eden Tekin, şunları söyledi:

''Yine TMSF'nin elinde olan gazete ve televizyonların nasıl satıldığını, kime satıldığını, satılan gazete ve televizyonların protokollerinin yapılıp yapılmadığını, çalışan yüzlerce basın emekçisinin işlerine son verilirken hangi gerekçelerle, hangi kimliklerle, hangi kriterlere göre son verildiğini kamuoyu merak ediyor ve CHP olarak biz de çok merak ediyoruz.

Yine en son bir televizyon kanalının 5-6 ay önce satılıp, daha sonra tekrar el konulmasını da doğrusu anlamış değiliz. Devletin kurumları ciddiyet içerisinde çalışır. TMSF'nin elindeki gazetelerin, televizyonların haber uygulamalarına baktığımızda, son derece insafsız ve taraflı, yanlı olduğunu da görüyoruz. Başbakan'ın haberlerinin 4,5 dakika, ana muhalefetin 30-40 saniye verildiği hatta muhalefetin hiç görülmediği haberler, Türkiye kamuoyunun vicdanını sızlatan uygulamalardır. Bu uygulamalar karşısında suç duyurusunda bulunduk.''

Açıklama sırasında Tekin'e, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da eşlik etti.

 

KAYNAK: AA