Gülen’in Mavi Marmara’da ‘Şehid’ Çelişkisi!

Gülen’in Mavi Marmara’da ‘Şehid’ Çelişkisi!

Akit manşetine sert tepkiyle karşılık veren Zaman'a Akit'den aynı sertlikte yanıt geldi

Akit gazetesinin internet sitesinde konuyla ilgili yapılan haber şu şekilde:

7 Aralık kirli operasyonuyla başlayan darbe sürecinde iyice hırçınlaşan ve birçok yalan habere imza atan Zaman gazetesi,  gazetemiz Akit’in bugünkü sürmanşetinde yayınlanan “Gülen: Katledilen 9 Türk şehid değil!” başlıklı haberi yalanlamaya çalışırken, Fethullah Gülen’in ‘çelişkili’ ve ‘takiyyeci’ yüzünün bir kez hatırlanmasını sağladı.

Terör Devleti İsrail’in ablukası altında inleyen Filistinli kardeşlerimize yardım için yola çıkanMavi Marmara gemisine 30 Mayıs 2010’da İsrail ordusu tarafından kanlı bir baskın düzenlenmiş ve 9 Türk vatandaşı bu baskında şehid olmuştu. Dünyayı ayağa kaldıran bu terörist baskın sonrası Siyonist İsrail’e her kesimden tepki yağmıştı.

İSRAİL’E BİR KINAMA BİLE YOK!

Şu günlerde paralel yapılanmanın başı olarak anılan Fethullah Gülen ise İsrail’in yaptığı barbarlığa sessiz kalmış ancak kamuoyunun ve Mavi Marmara gönüllülerinin tepkisinden çekindiği için göstermelik bir taziye ilanı yayınlamıştı.

Kanlı baskının üzerinden günler geçtikten sonra, 4 Haziran 2010 tarihli Zaman gazetesinde yayınlanan taziye ilanında Fetullah Gülen, Mavi Marmara’da katledilenler için ‘şehit’ ifadesini kullanmış ve şu ifadelere yer vermişti:  "Gazze'de yaşanan insanlık dramına son verebilmek beklentisiyle yola çıkan, uğradıkları müessif saldırıda hayatlarını kaybederek şehit olan insanlarımıza Allah'tan rahmet diler, başta aileleri olmak üzere; milletimize ve insanlığa taziyelerimi bildiririm..."

GÜLEN’DEN YİNE GERİ ADIM: ŞEHİT DEĞİLLER!

Mavi Marmara saldırısından sonra; Cüneyt Özdemir, Serdar Turgut, Bejan Matur ve Ferhat Boratay’tan oluşan bir grup gazeteci Pensilvanya’ya giderek, Fethullah Gülen ile kahvaltıda bir araya geldi. Buluşmada, Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı ve şehidler konusu da gündeme geldi. Daha önce Mavi Marmara’da katledilenleri ‘şehit’ olarak anan Gülen, bu buluşmada Mavi Marmara’da ölenlerin şehid olmadığını söyledi.

Cüneyt Özdemir de kahvaltıda yaşananlar hakkında o dönem yaptığı ve cemaat tarafından da yalanlanmayan açıklamada, Fethullah Gülen’in Mavi Marmara şehidlerine ilişkin, “Mavi Marmara gemisine binenler, ‘Biz orada şehid olmaya gidiyoruz’ demişler. Bu bile bile ölüme gitmektir. Bu şehidlik bile sayılmaz” dediğini söylemişti. Yalanlanmanın ötesinde Fethullah Gülen’in resmi sitesine de alınan ve hala sitedeki ilgili bölümde bulunan bu yazı, Gülen’in nasıl‘ikiyüzlü’ bir tavır içinde olduğunun delili olarak algılandı.

GÜLEN’İN İLK ÇELİŞKİSİ DEĞİL!

Mavi Marmara’da katledilenlere önce ‘şehit’ diyen ancak daha sonra geri adım atarak ‘onlar şehit değil’ ifadelerini kullanan Fethullah Gülen, geçmişte de birçok takiyye örneği sergilemişti.

Eski vaazlarında İsrail’i ve Yahudileri sert bir şekilde eleştiren Gülen, yakın zamanda Amerikan The Atlantic Dergisi’ne verdiği mülakatta, daha önce Kur’an ayetlerini yanlış anladığını söyleyerek sonradan Yahudilere dair bakışının değiştiğini itiraf etmişti.

ZAMAN GAZETESİ BUNA NE DİYECEK?

Özellikle 17 Aralık kirli operasyonundan sonra Akit’in paralel yapıyla ilgili haberlerini yalanlamaya çalışan ancak her defasında hüsrana uğrayan Zaman gazetesinin, Mavi Marmara Şehidleri konusunda 'Gülen’in takiyyesini içeren yazının' Fethullah Gülen’in resmi sitesine alınmasını nasıl izah edeceği merak ediliyor.