Gülen'in İnfaz Emri Verdiği İddia Edildi

Gülen'in İnfaz Emri Verdiği İddia Edildi

90'lı yıllarda paralel örgüte sızan eski polis Hulusi Cemil Altınlı, Cevzet Soysal cinayetinin emrini bizzat Gülen'in verdiğini söyledi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Gülen, Hizbullah'ın kendi örgütünü araştırmasına kızdı. 'Onları bitirmek için ne gerekiyorsa yapın' dedi.

Adı Hulusi Cemil Altınlı. 1972 Giresun doğumlu. 1993'ten 2005'e kadar Emniyet Teşkilatı'nın istihbarat birimlerinde polis memuru olarak görev yaptı.

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı ile Batman, İzmir, Siirt ve Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün istihbarat şubelerinde yasadışı örgütlere bakan C masasında çalıştı. 1990'lı yıllarda Batman ve Diyarbakır gibi illerde etkin olan Hizbullah Örgütü'nün askeri kanadı konusunda uzmanlaştı.

Altınlı'yı önemli kılan husus, Emniyet'teki görevinin yanı sıra 1990'lı yıllarda Gülen Örgütü içinde bulunması. Altınlı'yı Gülen Örgütü'ne sızdıran da devlet. Altınlı, cemaate sızma talimatını Emniyet eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'dan aldı.

Cemaate girdikten sonra 'abilerin' güvenini kazandı. Cemil Altınlı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanı Cevzet Soysal'ın infaz edilmesi başta olmak üzere Türkiye'nin yakın tarihinin karanlıkta kalmış olaylarına ilişkin önemli sırlara vakıf biri. Altınlı, Gülen Örgütü'nün karıştığı Cevzet Soysal cinayetine ilişkin bildiklerini 17 yıl boyunca sakladı.

Bu sırrın yarattığı vicdan azabı altında ezildiğini, dört gün boyunca yayınlayacağımız röportajda göreceğiniz üzere kendisi söylüyor. 

"NE GEREKİYORSA YAPIN"

Cemaat abisi 'Fethullah Hocaefendi'nin sizlere selamı var. Arkadaşların gözlerinden öperim' dedi ve şu mesajı iletti: Bu Hizbullah'ın Allah belasını versin. O bölgede görev yapan arkadaşlardan hassaten ricamdır, bu örgütü bitirmek için ne gerekiyorsa yapsınlar. Eğer ellerinde yetki olduğu halde yapmazlarsa Ahiret'te iki elim yakalarında olur. Bunun üzerine Hizbullah'la ilgili çalışma yapmaya başladık. 

Kaynak: Sabah