Gülen'in İadesini İstedim

Gülen'in İadesini İstedim

Erdoğan, ABD Başkanı Obama'dan Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen konusu görüştüğünü belirterek, 'Amerika'nın iç güvenliğini tehdit edenleri nasıl benden istiyorsanız bende sizden bu konuda yardım istiyorum dedim. Umutluyum' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ahaber ve atv ortak yayınında soruları cevapladı. Dinleme kayıtları, İnternet Yasası ve Kırım gerilimi gibi bir dizi gündem maddesini değerlendiren Başbakan Erdoğan, devlet içinde yuvalanan paralel örgütlenmeye de sert mesajlar gönderdi.

BARZANİ ARACI OLDU

Başbakan Erdoğan'a sorulan ilk soru Mustafa ve Ali Koç'la olan görüşmeleri oldu. 'Sizden randevu alabilmek için Mesut Barzani mi aracı oldu?' sorusuna Başbakan, 'Mustafa Koç, randevu istedi ama vermedim. Görüşebilmek için araya Barzani'yi soktu. Geldiklerinde açıkçası Hürriyet'teki o söyleşiye de hiç girmedim. Sadece yapacakları yatırımlar noktasında konuşmalarımız oldu' dedi.

DOĞAN'A RANDEVU YOK

Başbakan, 'Aydın Doğan'la görüşür müsünüz?' sorusu için ise 'Aydın Doğan çok bekler, onu Barzani bile kurtaramaz' dedi. Başbakan şunları kaydetti: 'Şu andaki yayın politikaları ile ahlaklı olmayan bir yola giriyorlar. Tamamen paralel yapının bir çalışması içinde. Köşe yazarları, keza, aynen öyle. Anayasa ihlallerini savunan bir gazeteci ile nereye gidersiniz. Bu insanlara gel konuşalım diyemeyiz.'

TEMİZLİK SÜRECEK

Paralel yapının 30 Mart'tan sonra devlet kademelerinden temizleneceğini vurgulayan Erdoğan '30 Mart'tan sonra kesin adımlar atacağız. Devletin bütün kurumlarında bunlar var. Fakat bizim şu andaki hedefimiz karar mekanizmalarını temizlemek' şeklinde konuştu.

ALEVİ İFADESİ MONTAJ OLABİLİR

Dinlenme riskinin hala devam ettiğini de ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: 'Şu anda güvenli hat kullanmıyorum, artık normal telefondan konuşuyorum. 'Dinlerseniz dinleyin' diyorum. Bu dinlemeler adamı ipe götürür, çok montaj var. Adamı eşinden ayırır. Adalet Bakanı ile yaptığım konuşmada yine parça parça birleştirilmiş. Mesela Sadullah Ergin'in söylediği iddia edilen Alevi ifadesi de montaj olabilir. Çünkü şu an Hatay'da hassas bir seçim var.'

OBAMA'YA ANLATTIM

Başbakan Erdoğan, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen konusunda ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşmeye de açıklık getirdi. Erdoğan, 'Ben sayın Obama ile de bu konuyu görüştüm ondan da umutluyum. Ülkemdeki huzursuzluğun kaynağı oradadır ve sizden gerekeni bekliyorum dedim. Amerika'nın iç güvenliğini tehdit edenleri nasıl benden istiyorsanız bende sizden bu konuda yardım istiyorum dedim ve o da olumlu baktı' ifadelerini kullandı. 'Kırmızı bülten sözkonusu mu' sorusunuda da 'Niye olması. Önce altyapısını bir oluşturacaksın' cevabını verdi.

Milleti Youtube'a yem etmeyiz

Başbakan Erdoğan internet yasası ile ilgili olarak 30 Mart'tan sonra yeni düzenleme yapacaklarını söyledi. Erdoğan 'İnternet yasasına malum çevreler itiraz ettiler. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil' vurgusu yaptı.

Başbakan, Ukrayna'da yaşanan Kırım sorunuyla ilgili olarak da 'Öğrendiğim kadarıyla bir özerk cumhuriyet olarak böyle bir referandum kararı verme yetkileri yok. Dolayısıyla bu Ukrayna'yı çok zor bir yöne doğru götürür. Putin'le ağırlıklı olarak Kırım Özerk Cumhuriyeti hakkında konuştuk. Ayrıca Putin ile yaptığım görüşmede, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünüz korumak için bütün gayretimizi göstermek zorundayız diye belirttim ve o da bu görüşüme katıldı.' dedi.