Gülen'in bedduasına 'amin' toplantısı

Gülen'in bedduasına 'amin' toplantısı

Gülen cemaatine yakın bir üniversitede hocanın bedduaya amin demeyeni okuldan atmakla tehdit ettiği öne sürüldü.

Gülen cemaatine yakın bir üniversitede hocanın bedduaya amin demeyeni okuldan atmakla tehdit ettiği öne sürüldü.
 
Azerbaycan'daki Özel Kafkas Üniversitesi Rektörü Sahmet Saniç'in, öğrencileri konferans salonuna toplayıp dev ekranda Fethullah Gülen'in bedduası izlettirip, "amin" demeleri için baskı yaptığı, karşı çıkanları ise okuldan atmakla tehdit ettiği iddia edildi.
 
Yenişafak'ın haberine göre Azerbeycan'da bulunan cemaate yakınlığıyla bilinen Özel Kafkas Üniversitesi'nin Rektörü Ahmet Saniç, Fethullah Gülen'in büyük tepki çeken bedduasına "amin" deme töreni düzenlediği ileri sürüldü. 
 
Bir öğrenci Azerbaycan medyasına gönderdiği maktupta, rektörün kendilerini üniversitenin konferans salonuna topladığını, öğrencilere büyük ekranda Gülen'in bedduası izlettirilip amin demelerini istediğini iddia etti. Öğrenci, rektörün talebine karşı çıkanların ise okuldan atılmakla tehdit edildiğini söyledi.
 
"Büyük ekranda izleyip amin dedik"
 
Olay, Azerbeycan'da yayın yapan Axar.az isimli haber sitesine gönderilen şikayet
 
mektubuyla ortaya çıktı. Şikayet mektubunu kaleme alan öğrenci, yapılan bedduaya amin dedirtme olaylarının daha önce de yine cemaate bağlı Çağ Öğretim Kurumu'nun orta mekteplerinde de ve Araz hazırlık kurslarında da tekrarlandığını söyledi. Öğrenci "Bize Recep Tayyip Erdoğan'a beddua edin diye baskı yaptılar. Kafkas Üniversitesi'nin konferans salonunda rektör Ahmed Saniç bizi toplayıp 'Hocaefendinin bedduasına amin deyin' dedi. Büyük ekranda Fethullah Gülen'in bedduasını koyup bize amin dedirttiler. Çok talebe buna itiraz etti fakat itiraz edeni üniversiteden kovmakla itham ettiler" dedi. 
 
"Hasta olduğunda da dua ediyoruz"
 
Öğrenci şikayet mektubunda, "Fethullah Gülen hastalandığında da herkesi duaya topluyorlar. 'Hocaefendimiz hastadır toplu dua edin' diyorlardı. Şimdi de beddua ettiriyorlar" ifadeleri de yer aldı.
Üniversitede yaşanan bu anların videoya çekilerek toplu şekilde kayda geçirildiği de öğrenildi.