Gülen'in Avukatı'ndan Açıklama

Gülen'in Avukatı'ndan Açıklama

Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suretiyle psikolojik harekat sürecinde yeni bir aşamaya geçildiğini açıkladı.

Avukat Albayrak, müvekkili hakkında hakaret ve iftira mahiyetinde suç duyurusunda bulunan şahıslar hakkında kendilerinin de suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Son açıklamamızda, ‘Bir kısım yazılı ve görsel medyada en temel hukuk ve ahlak ilkeleri hiçe sayılarak yayınlar yapılmakta, yalan ve iftira içerikli bu yayınların habercilik gayesiyle değil, psikolojik harekat, kara propaganda ve dezenformasyon amacıyla yapıldığı anlaşılmaktadır’, demiştik.

Bu kapsamda, siyasetçiler tarafından dile getirilen ve bir kısım medya tarafından servis edilen iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suretiyle, psikolojik harekat sürecinde yeni bir aşamaya geçildiği görülmektedir.

Son bir haftada müvekkilim hakkında hakaret ve iftira mahiyetinde 3 şikayet başvurusu yapılmış ve tarafımızca da bu başvuru sahipleri hakkında İftira ve Hakaret isnadıyla suç duyurusunda bulunulmuştur. Psikolojik harekat kapsamında kullanılan ve yalan olduğu her fırsatta dile getirilen iftiralar gerekçe gösterilerek müvekkilim hakkında şikayette bulunulması haksız ve hukuksuzdur. İnsanların mesnetsiz söylemlerle suçlanması hukuk tarafından mazur görülmeyeceği gibi vicdan ve insaf sahibi insanlar tarafından da mazur görülmeyecektir.”

Avukat Albayrak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi veren Abdullah Harun, Sivas Şarkışla Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi verenler Beşir Öztürk, Abdulhamit Hatipoğlu ve Bilal Alptekin Turuç ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi veren Yusuf Ünal hakkında müvekkili Fethullah Gülen'e ‘iftira ve hakaret’ suçlarından suç duyurusunda bulundu.