Gülen'in Atleti Düğün Hediyesi Oldu

Gülen'in Atleti Düğün Hediyesi Oldu

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir subay, etkin pişmanlıktan yararlanmak için 22 yıldır bağlı olduğu terör örgütüne ilişkin savcılığa çarpıcı bilgiler verdi.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir subay, etkin pişmanlıktan yararlanmak için 22 yıldır bağlı olduğu terör örgütüne ilişkin savcılığa çarpıcı bilgiler verdi. Gizli tanık “Sel”, FETÖ ile ortaokul sıralarında tanıştığını, hayatının geri kalanını örgütün yönlendirdiğini söyledi.
EL BOMBALI FETÖ TESTİ 
Gizli tanık, örgüt “abi”sinin “Hoca Efendiyi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin?” diye sorduğunu, “Evet” deyince de önceden ezberletilen sorularla tüm askeri okul sınavlarını kazandığını ifade etti. Maaş almaya başladıktan sonra ücretinin yüzde 10'nunu “'himmet” adı altında örgüte teslim ettiğini belirten Sel, “Abiler bana 'Ortama ayak uydurarak aşırıya kaçmadan alkol almamı, günahının kendilerine olduğunu' söylüyorlardı” dedi. Gizli tanık Sel, evlenmek istediğini örgütteki “'abilere” söylediğini, bunun üzerine bir eve götürüldüğünü ve buraya evlendiği eşinin de örgütteki “ablalar” tarafından getirildiğini belirtti. Tanıştıkları eşiyle 2008'de evlendiklerini aktaran Sel, “Abiler bana evlenirken, Fetullah Gülen'in giyilmiş bir atletini hediye olarak vermişlerdi. Beni koruyacağını söylemişlerdi. Ben de özel günlerimde beni koruması için bu atleti giydim” ifadelerini kullandı. Gizli tanık, devletin imkanıyla 2014'te ABD'ye gittiğini ve örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'i ziyaret ettiğini belirtti.
TEK TEK İSİMLERİ VERDİ 
Bir yıl boyunca eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın korumalığını yaptığını da anlatan Sel, görev yaptığı tüm illerdeki FETÖ'cü olarak bildiği subay-astsubay ile örgütteki “abi”' diye tabir edilenlerin isimlerini savcılığa tek tek vererek, şahısları fotoğraftan da teşhis edebileceğini aktardı. Sel, bu kişilerden birinin de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin tutuklanan eski YAŞ üyesi olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün emir subaylığını yaptığını da söyledi. 
Uçak düşürenler kurmay yapıldı
Gizli tanık “Sel”, 2006 yılından itibaren Hava Harp Akademisi’nden mezun olan kurmay subayların yüzde 90’ının FETÖ’cü olduğunu söyledi. Sınırı geçen Suriye’ye ait savaş uçağının Mayıs 2014’te düşürüldüğünü hatırlatan Sel, “Bundan birkaç ay sonra da bir helikopter düşürülmüştü. Uçağı ve helikopteri düşüren pilotlar sonradan kurmaylığı kazandı. İstanbul'da konuştuğum abi,  bunların da cemaatten olduğunu söylemişti” dedi. Sel, 15 Temmuz sonrasında FETÖ ile bağlantısını gizlemek için cep telefonu dahil tüm elektronik aletleri kırarak çöpe attığını anlattı.