Gülen'i de Yönlendiren Bir 'Abi' Var

Gülen'i de Yönlendiren Bir 'Abi' Var

FETÖ'nün uluslararası yasa dışı faaliyetlerini hukuki olarak soruşturan Amsterdam&Partners hukuk firmasının yetkilisi Robert Amsterdam, "Gülen'i yönlendiren bir 'abi' olduğunu düşünüyorum." dedi.

FETÖ'yü uluslararası alanda hukuki olarak soruşturan Amsterdam&Partners hukuk firmasının yetkilisi Robert Amsterdam'dan çarpıcı iddia geldi. Amsterdam, "Gülen'i de yönlendiren bir 'abi' olduğunu düşünüyorum." açıklaması yaptı.

"KATIKSIZ BİR TERÖR FAALİYETİ"

"Türk halkının, Gülen davasının emsali olmayan bir dava olduğunu anlaması önemli. Batılıların Gülen örgütünün bir suç örgütü olduğunu ve terör ürettiğini idrak etmesi zaman alacak." diyen Amsterdam, 240 kişinin yaşamını yitirdiği ve yaklaşık 2 bin 200 kişinin de yaralandığı 15 Temmuz darbe girişimini "katıksız bir terör faaliyeti" olarak nitelendirdi.

"HİÇ İNANDIRICI BULMUYORUM"

Gülen'e dair soruşturmaları ABD'de terörist başıyla bağlantılı ve hükümette siyasi etki için paranın değiş tokuş edildiği organizasyon ağlarını ortaya çıkaran avukat Amsterdam, "ABD'nin bilgisi olmadan birisinin devlet, yerel ve federal politikalara nüfuz etmesi inanılmaz derecede sofistike ve anlaşılması güç. Açıkçası bunu hiç inandırıcı bulmuyorum. Gülen'i yönlendiren bir 'abi' olduğunu düşünüyorum aksi taktirde bütün bunlar hiçbir anlam ifade etmiyor." dedi.

FETÖ'NÜN DOLANDIRICILIK EYLEMLERİ

Amsterdam, Gülen'in ABD'de denetlenmeyen sözleşmeli okul sistemine iyice yerleştiği ve yaptığı faaliyetlerin fark edilmediğini vurgulayarak "Diğer okullar Gülen için lobi oluşturmaya yardımcı oldular, yani yalnız değil." ifadesini kullandı.

"YARDIM ALDIĞINDAN ŞÜPHEM YOK"

Gülen'in yardım aldığından şüphe duymayan Amsterdam, Indiana eyaletinden 400'den fazla hükümet görevlisinin Türkiye'ye Gülen tarafından düzenlenen seyahatlerle gitmesinin şok edici olduğunu dile getirdi.

ABD'nin çeşitli bölgelerinde, 500 milyon dolarlık hacimli Gülen okullarında 6 bin öğrenci bulunduğunu bildiren avukat, bu okulların devletten aldığı fonların bir kısmının Gülen örgütüne aktarıldığını söyledi.

"TÜRKİYE'YE KARŞI YAPILAN YANLIŞI DÜZELTMEK İSTEDİM"

Davayı "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki Gülen ile mücadelesinde dezavantajlı durumda olduğunu düşündüğü" için aldığını söyleyen Amsterdam, "Türkiye'ye karşı yıllardır adil davranılmamış ve hak ettiği saygı gösterilmemiştir. Sahte bayrak olarak gördüğüm Gülen tehlikesini ortaya çıkararak Türkiye'ye karşı yapılan bu yanlışı düzeltmek istedim." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK BİR YANLIŞ"

Washington'un darbeyi kınamakta geç kalmasını "büyük bir yanlış" olarak gören Amsterdam, ABD'nin Ortadoğu politikasını "son derece problemli" olarak nitelendirmesine rağmen bu yanlış ve problemlerin ABD’nin genel politikalarından değil Obama’dan kaynaklandığını ileri sürdü.