GülenGrubunun Bağımsız Adayları Kazanamadı

GülenGrubunun Bağımsız Adayları Kazanamadı

Gülen grubunun desteklediği bağımsız adaylar, seçime girdikleri bölgelerden, vekillik için gerekli olan yeterli oyu alamadı

Gülen cemaatinin desteğiyle seçimlere bağımsız olarak giren adaylar, meclise girmek için gerekli olan oy oranına ulaşamadı. İstanbul, Ankara ve İzmir'den gösterilen adayların arasında Hakan Şükür de bulunuyordu. 

"Yasadışı yapılanma" operasyonlarından tutuklanan bazı polisler ile Ak Parti'den ayrılan milletvekillerinden oluşan bağımsızların hiçbiri girdiği seçimden yeterliği çoğunluğu sağlayamadı.

İstanbul 1. bölgeden aday olan tutuklu polis şefi Ali Fuat Yılmazer yüzde 0,06 oranında oy aldı. 2. bölgeden aday olan bir diğer tutuklu polis şefi Yakup Saygılı yüzde 0,07 oranında oy aldı. 3. Bölge'den aday olan Hakan Şükür ise yüzde 0,09 oranında oy aldı. Bu oranlar ile İstanbul'dan milletvekili çıkarma şansı kalmadı.

Ankara 1. bölgeden aday olan bir diğer tutuklu polis şefi Nazmi Ardıç ise yüzde 0,91 oranına ulaştı. Ankara 2. bölgeden aday olan Yurt Atayün ise yüzde 1,20 oranında oy aldı. 

İzmir 1. bölgeden bağımsız adayı olan İlhan İşbilen ise yüzde 0,73 oranında kaldı. İzmir'den de umulan sonuç çıkmadı.