Gülen'den paralel benzetmesine Milli Görüş'lü yanıt

Gülen'den paralel benzetmesine Milli Görüş'lü yanıt

Hizmet Hareketi lideri Fethullah Gülen'in son sohbeti herkul.org internet adresinde yayınlandı.

Fethullah Gülen, "Sabret.. ve Yalancıları Bana Bırak!.." başlıklı en son sohbetinde 'paralel yapı' benzetmesiyle ilgili hükümete 'Milli Görüş' göndermesi yaptı.

Milli Görüş hareketinin ortaya çıktığı dönemde mevcut sisteme karşı yeni bir yapılanma olduğunu söyleyen Gülen, "Yapı itibariyle bugünkü paralel yapı" değilmiydi diye sordu ve ekledi:

"Ben o dönemde bu yapının içinde bulunan namazlı niyazlı insanlara güvenimden bir kere olsun 'paralel' deme hainliğinde bulunmadım. Vallahi etmedim billahi etmedim."

Sohbetinde Kur'an-ı Kerim'den de alıntılar yapan Gülen, Kur'an'ın "İnsanların gizli hallerini araştırmayın, onları mahkum etmeyin" dediğini hatırlatıp, "Birbirinize gıybet etmeyin o kardeşinizin etini yeme gibi çirkin birşeydir. Çiğ et yeme değil. İnsan eti yeme gibi çirkin birşeydir" diye konuştu.

Gülen'in herkul.org'de yayınlanan son sohbetinden öne çıkan bölümler şöyle:

"Aylardan beri bir seneye yaklaştı. Çok çirkin manalar yükleyerek 'paralel yapı' dediler. Ne demek bu! Birilerinin temelini kazıyan, mezarlar kazıp onları gömmeye çalışan hatta darbe gibi çirkin bir algı oluşturmaya yönelik bir şey yaptılar. 

Neye hizmet hareketine karşı yaptılar. Bunu yapan bir insan değildi, bir araya geldiler bir şunu diyelim, bir de şunu diyelim.. Bir de medyalarıyla birliktehergün bir şeylerle saldırıp iftira ettiler.

Var olan bir şeye karşı onları yıkıp, onların yerine otağınızı kurmaya çalıştılar gibi bir algı yaratmaya çalıştılar. 

30 SENE CAMİ KÜRSÜSÜNDE BİLE ALLAH SÖYLETMEDİ 

Bir zamanar 'Yenidne Milli Mücadele' dediler. Resmi partileri vardı. Demokratı da olmayanı da vardı. Bu bir farklı görüş müydü değil miydi. Cami kürsülerinde 30 seneyi geçti ben bunlar aleyhinde bir kerecik olsun Allah dedirtmedi. Bunlar paralel yapı deme alçaklığında bulunmadım, ahlaksızlığında bulunmadım.

Basbayağı mevcut devlete karşı ayaklanmaydı. Yeniden milli mücadele diyorlardı. Milli mücadelede işgalcilere karşı mücadele vardı.

Fakat o işin içinde bulunan namazlı niyazlı insanlara güvenin gereği olarak siz paralel yapısınız deme alçaklığını ne camide, ne kapalı kapılar arkasında telafuz etmedim. Öyle bir hainliğe girilmedi.

MİLLİ GÖRÜŞ DİYE BİŞEY VARDI 

Belli bir dönemde milli görüş diye birşey oldu. Partiler vardı CHP’nin olduğu dönem de DSP, ANAP, DYP'nin olduğu yerde Milli Görüş vardı. Yapı bugünkü paralel yapı değil miydi? Ama ben bir gün olsun bu kelimenin yarısını bile demedim. 

Vallahi etmedim, billahi etmedim!

Yedi cihan şahit Milli Görüş zihniyetine paralel deme alçaklığını göstermedim. Namaz kılana karşı o kadar büyük bir saygısızlık ki bu Ebu Cehil bile bunu Müslümanlara yapmadı.