Gülen'den İnanılmaz Türkeş İddiası

Gülen'den İnanılmaz Türkeş İddiası

Cemaatten ayılmadan önce Hizmet'in önde gelen isimlerinden olan yazar Latif Erdoğan, bomba bir anısını paylaştı.

 

Fethullah Gülen, Latif Erdoğan'a Türkeş'in kendisi için infaz emri verdiğini söylemiş. Türkeş'in tetikçisi Gülen'in boynuna sarılmış ve ağlayarak 'ben öldüremem' demiş. 

Latif Erdoğan, bu olaydan kısa bir süre sona Türkeş'in vefat ettiğini cenazesine de Gülen'in herkesten önce gittiğini söyledi.

Cemaatten ayrılmadan önce camianın sevilen abilerinden olan Latif Erdoğan, A Haber'de Mehmet Ali Önel'in sunduğu 'Deşifre' programına konuk oldu.  Erdoğan, Gülen'in bugüne kadar bilinmeyen Türkeş iddiasını canlı yayında açıkladı. İşte o sözler:

"Hocaefendi beni odasına çağırdı ayaktayız. Üzüntülü bir halde. 'Biliyor musun Alparslan Türkeş, benim öldürülmem için infaz kararı çıkarı vermiş' dedi. Çok sevdiğin bir insan. Birden şaşırdım.

Hafif benim bir milliyetçilik tarafım da olduğu için acaba bana niye söyledi. Acaba Alparslan Türkeş ile ayrı bir irtibat kurup da ona bir şey dememi mi istedi gibi şeylerle o arayışa girdiğimde o hafta vefat etti Alparslan Türkeş.

TÜRKEŞ'İN TETİKÇİSİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN KİŞİ GÜLEN'İN BOYNUNA SARILMIŞ

CEMAATTE ÖNEMLİ BİR YERİ VARDI

Latif Erdoğan isminin Gülen Cemaati içinde özel bir önemi var. Fethullah Gülen'in İzmir'deki vaizlik döneminde ilk talebesi olan Latif Erdoğan uzun yıllar Cemaat içerisinde Gülen'in halefi olarak bilindi. İslam Enstitüsü mezunuLatif Erdoğan tam 40 yıl Gülen Cemaati'nin her kademesinde önemli görevlerde bulundu. Şemsettin Nuri müstear ismiyle Sızıntı Dergisi ve Zaman Gazetesi'nde yıllarca yazılar yazdı. Fethullah Gülen'in hayatının anlatıldığı, yüzbinlerce insana ulaşan "Küçük Dünyam" kitabı daLatif Erdoğan tarafından kaleme alındı.

Ama ben çok üzüldüm, ölüm kararı veriliyor. Hadise şu. Öldürülmesi için karar verdiği emir verdiği kişi hocaefendiye geliyor. 'Alparslan Türkeş bana bunu dedi ama ben sizi çok seviyorum. Ben sizi öldüremem dedi boynuma sarıldı' dedi. 

HERKESTEN ÖNCE CENAZEYE GİTTİ

Bu tablo karşısında arayışa girdim. O hafta mı 15 gün içinde mi Alparslan Türkeş vefat etti. Baktım hocaefendi herkesten önce gitti cenazesinde namaz kıldı. Sonra olan bir hadise bu.

Ali Saydam dostumuz 'sizin düşünceleriniz Tuğrul Türkeş ile çok yakın düşünceleriniz var, ben bir gün sizi biraraya getireyim de sohbet edin tanıştırayım' dedi. Ofisinde buluştuk hatta asansörde buluştuk. Ali Saydam bir ara dedi ki' benim işlerim var' dedi kasıtlı söyledi başbaşa kalalım diye. 

OĞUL TÜRKEŞ GÜLMÜŞ

Tuğrul Türkeş, 'Latif Bey dedi her ne kadar dışarıya yansıtmasalar da babam Fethulllah hocayı sevmez o da babamı sevmezdi' dedi. Sebebi ne sizce? O hadiseyi olduğu gibi aktardım. Güldü ya 'Latif Bey buna inanıyor musunuz? Rahmetli Türkeş kurmay bir albay, hiç emrettiği adam hocanın boynuna sarılıp da ağlayacak adama hiç bu emri verir mi? '

PARANOYA DA OLABİLİR

Paranoya da olabilir vehim de olabilir. Dolayısıyla bazıları bunu hiç ne Türkeş'in haberi var ne başkasının haberi var. Bir şeyi kullanmış da olabilir. Böyle bir vehim şeysini kurcalayıp onu korkutmak istemiş olabilir. Veya ikisini birbirine düşürmüş de olabilir. Olah hadise bu. Dolayısıyla bu cemaatin takiyye yapmadan MHP ile flörtü bana göre çok akıllı değil. CHP ile hiç değil zaten. Birisine düşmanlıktan dolayı kurulan dostluk. Onu da af buyurun. Açken yutulur tokken kusulur böyle şeyler."