Gülen'den  Ebu Leheb Mesajı

Gülen'den Ebu Leheb Mesajı

Fethullah Gülen, yehi sohbetinde Hz. Muhammed'e zulmeden Ebu Lebeb üzerinden mesaj verdi.

Gülen son sohbetinde "O mütekebbir, mağrur ve neye nasıl bakacağını bilemeyen Ebû Leheb, servetiyle sarhoş olmuş; sarayıyla, villasıyla, yalısıyla zehirlenmiş bir insandı." dedi.

Çok sayıda iddianamenin 1 numaralı sanığı olan Fethullah Gülen, mesajlarını sohbetler üzerinden vermeye devam ediyor. İktidar tarafından darbe girişiminde bulunmakla suçlanan hareketin lideri Gülen, Pensilvanya'dan imalı açıklamalar yaptı.

Fethullah Gülen Herkul.org sitesinde "Bamteli: Yakın Körlüğü ve Ebû Leheb" başlıklı yeni sohbeti yayınlandı. İşte Gülen'in ilginç Ebu Leheb açıklamaları:

YAKIN KÖRLÜĞÜ

-Aynı çağda, aynı toplum içinde, aynı muhitte, bazen de aynı ailede neşet eden insanı görmezlikten gelme, beşerin tabiatında vardır ki buna yakın körlüğü diyoruz. Bu yakın körlüğü en temiz, en nezih ruhlarda bile olabilir. “Emsal arasında tenâfüs olur!” sözü de bir açıdan bunu anlatmaktadır; yani birbirlerine yakın olan insanların yarışmada birbirlerine dirsek vurmaları gibi hafif bir hazımsızlık bulunabilir. Fakat bu tenafüs hissinin önü alınmazsa ve o duygu dengelenmezse, tehlikeli bir rekabete ve körlüğe dönüşebilir. İşte Ebû Leheb'de de Efendimiz'e karşı bir tenafüs hissi vardı; “Bizim Muhammed” diyordu. Böyle bir bakış onu kör etmişti ki bu yakın körlüğü dediğimiz marazdı.

-Bir de -daha önce değişik vesilelerle ifade edildiği gibi- kibir, bakış zaviyesindeki inhiraf ve ataları/öndekileri körü körüne taklit, imana girmeye mani ve imandan çıkmaya sebep olan virüslerdir ki bunların üçü de Ebû Leheb'de vardı.

SARAYIYLA VİLLASIYLA ZEHİRMENMİŞ BİR İNSANDI

-O mütekebbir, mağrur ve neye nasıl bakacağını bilemeyen Ebû Leheb, servetiyle sarhoş olmuş; sarayıyla, villasıyla, yalısıyla zehirlenmiş bir insandı.

-Allah, Ebû Leheb ve Ümmü Cemil gibi kin, nefret ve intikamının kurbanı, kendini tahribe vermiş, en olumlu şeyleri yıkmayı kendisi için vazife edinmiş çağın/çağların Ebû Leheblerini, Ümmü Cemillerini -murad-ı sübhanisi o istikamette ise- hidayet eylesin. Yoksa şerlerinden ümmet-i Muhammedi ve sizi (Hizmet hareketinin insanlarını) masun ve mahfuz buyursun! Vesselam…"