‘Gülen’den cemaat tabanına ‘ABD sırtımızdan vurdu’ mesajı’

‘Gülen’den cemaat tabanına ‘ABD sırtımızdan vurdu’ mesajı’

Yeni Akit Gazetesi'nin iddiasına göre, "Fethullah Gülen, cemaat tabanına verdiği mesajda "ABD, sırtımızdan vurdu" ifadelerini kullandı.

Yeni Akit Gazetesi’nin iddiasına göre, Fetullah Gülen ve örgütünün tabanını bir arada tutmak ve motive etmek için içeriye verdiği mesajlardan darbe arayışı ortaya çıktı. Buna göre geçtiğimiz günlerde paralel yapının son dönemdeki faaliyetlerine ilişkin önemli bir istihbarat bilgisine ulaşıldı. O bilgi notunda örgütün en tepesinden Türkiye'deki tüm birimlere iletilmek üzere "Akrabalarınızdan başlayarak tüm çevrenize anlatın" talimatıyla madde madde bazı bilgilerin aktarıldığı belirlendi. Talimatla anlatılması istenen konuların başında ise adeta bir itiraf yer aldı. Gülen ve cemaati, 17 Aralık sürecinin bitmediğini ifade ederken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutlaka yargılanacak" diyerek mensuplarını motive etme ve bir arada tutmaya çalıştığı anlaşıldı. 

'ABD SIRTIMIZDAN VURDU' 

Paralel yapının mensupları için ürettiği savunmalardan birisi de ABD ile alakalıydı. Örgüt, "Cemaat ABD'nin Türkiye'deki hedeflerine karşı durduğu ve engel olacağı için tasfiye ediliyor. ABD tabiri caizse bizi sırtımızdan vurdu. Ortada bıraktı" yorumunu yaptı. Paralel yapının, tabanına verdiği bir diğer mesaj ise "Yılgınlığa kapılmayın. Hala bir umut var" anlamı taşıyordu. Buna göre Gülen ve cemaati, diğer alanlardaki tasfiyelere rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki gücünün yeterli olduğu vurgusu ile tabanına gelecek için ümit telkin etti. Son çare olarak "darbe" iması yapan paralel yapının yöneticileri, "Sadece ordudaki gücümüz bize yeter" dedi. Yapının tabana gönderdiği ve "çevrenize anlatın" dediği mesajda, "TSK'ya güvenimiz tam ve devam ediyor" denildi.

 
Kaynak: yeniakit