Gülen'den Açıklama

Gülen'den Açıklama

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'deki yazarlar toplantısında cemaatten kendisine ıslak imzalı ve uzlaşma içerikli bir mektubun geldiğini açıkladı

İstanbul'da Dolmabahçe'de Başbakan Erdoğan ile yazar ve gazeteciler arasında yapılan toplantı sona erdi.

Toplantı çıkışında konuşan katılımcılar önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklama yapan isimlerden Yazar Mehmet Barlas, "Asıl haber değeri olan konu şu. Fethullah Gülen'den bir sulh mektubu gelmiş. Hem ıslak imzalı. Bu çok önemli" dedi.

"UZLAŞMA İÇERİKLİ MEKTUP"

Yazar Fikret Bila da, mektupla ilgili olarak, "Başbakan Erdoğan, Fethullah Gülen'in ismini kullanmadı. Ama, ıslak imzalı bir mektubun geldiğini, uzlaşma içerikli olduğunu söyledi" diye konuştu.

Yazar İsmail Kapan, ise Başbakan Erdoğan'ın, "Başbakanlık ile Cumhurbaşkanlığın arasını açmaya çalışıyorlar" dediğini aktardı.

TIR, 17 ARALIK'IN DEVAMI

Açıklama yapan bir diğer yazar ise Dünya Bülteni Yazarı Ali Bulaç oldu. Bulaç, Başbakan'ın TIR olayı ile cemaat olayının birbirine bağlantılı olarak değerlendirdiğini söyledi.

Bulaç, Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonuna benzer olayların 30 Mart seçimlerine kadar devam edebileceğini aktardığını söyledi.

ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARI

Yazar Fikret Bila, Başbakan Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz davaları konusunda da görüş bildirdiğini söyledi. Bila, Erdoğan'ın bu davaların yeniden görülmesine sıcak baktığını ifade etti.

Bila, Başbakan Erdoğan'ın "şantaj ve tehditlerin duracağı konusunda" tatmin olmadığını söyledi.