Gülen Yine Sert Açıklamalarda Bulundu

Gülen Yine Sert Açıklamalarda Bulundu

Gülen Cemaatinin Lideri Fethullah Gülen son yayınladığı mesajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti hükümetine sert mesajlar yolladı.

Herkul.org adresinden yayınlanan ses kaydında Gülen, son bir iki senede maruz kalınan eziyet, kabalık ve terbiyesizliğin darbe yıllarında dahi görülmediğini söylerken, "Fakat yedi cihan duysun: Kimseden görmediğimiz olumsuzlukları gördük ama bunları da sinek ısırması gibi kabul edelim" dedi.

Gülen, hakim ve savcıların gözaltına alınması ve tutuklanması üzerine yeni bir mesaj yayımladı. Herkul.org adresi üzerinden yayınlanan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Bir yerde bir yasak vaz ettiler; size Türkiye'de takrir-i sükûn; ‘Sesinizi çıkaramazsınız, keseriz sesinizi! Bant vururuz ağzınıza, kolunuzu kanadınızı zincire vururuz!..' dediler. Bu tazyik pozitif patlamaya sebebiyet verdi. Onlar bir yerde yasak ettiler; mesele bu sene (Türkçe olimpiyatları) yirmi yerde icra edildi.”

Neticesinde gelecek nesiller arasında yâd-ı cemil olacağınız, Cennet'e otağ kuracağınız, rüyet, rıza ve Rıdvan'a kavuşacağınız musibetleri çok görmemelisiniz. Bu nimetlere mukabil iki ayağımız daima ateşin içerisinde olsa yine de değer. Kaldı ki öyle bir şey de yok. Bizden evvelkilerin çektiklerinin onda birini çekmiyoruz!..”

Fakat yedi cihan duysun: Kimseden görmediğimiz olumsuzlukları gördük ama bunları da sinek ısırması gibi kabul edelim. Sinek ısırmaları karşılığında öbür tarafta Allah (celle celaluhu) akrep sokmasından, kobra ısırmasından -bu suretle- bizi koruyacaksa O'na binlerce hamd ü senâ olsun!.”

Ayrıca Gülen, "son bir iki senede maruz kalınan eziyet, kabalık ve terbiyesizliğin darbe yıllarında dahi görülmediğini" söyledi. Gülen, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat dönemlerinde yaşadıklarından da örnekler verdi.