"Gülen, Neden “Ulusalcılar Yaptı” Dedi?"

"Gülen, Neden “Ulusalcılar Yaptı” Dedi?"

Star Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce'nin Yazısını Takipçilerimizle Paylaşıyoruz...

Haber ilk Cumhuriyet gazetesinde çıktı. Mısır’da yayınlanan Sisi yanlısı El-Yevm 7 gazetesine röportaj veren FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü “ulusalcı laik bir kesimin” yapmış olabileceğini söylemiş. FETÖ’cüler sosyal medyada hemen itiraz ettiler; “laik kelimesi geçmiyor…”

Belli ki, Gülen eskinin – şimdi güçleri nedir bilmiyoruz- “ulusalcı-Kemalist” cuntacılarını kastetmiş. (27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan darbecilerini unutmayalım.) “Ulusalcı ve Atatürkçüler”i kastettiğini yazanlar da oldu.

Haber yayılır yayılmaz, Kılıçdaroğlu’nu cevap vermesi için sıkıştırdılar. Öyle ya, CHP Genel Başkanı, 15 Temmuz’un yıldönümünde Meclis’te yaptığı konuşmada aynen şöyle demişti:

“Dünyanın en kanlı ve sinsi terör örgütlerinden biri olan FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 gecesinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin 1’inci yıl dönümündeyiz.”

Gerçi bu sözlerinin öncesinde tam bir zikzak çizdi.

F. Gülen ilk günden beri “ben yapmadım, Erdoğan yaptı. Bir senaryo oynandı.” dedi.

7 Ağustos’ta Yenikapı’daki konuşmasında CHP lideri Gülen gibi düşünmediğini gösterdi. Kafası henüz karışık değildi, PKK suikastına uğramamış ve ABD elçisi Bass ile görüşmemişti. Şunları söyledi:

“15 Temmuz akşamı TSK içinde yuvalanan bir çete grubu Türk demokrasisine darbe yapmak istedi. Bizim cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir bu. FETÖ terör örgütünü biliyorsunuz, artık bütün dünya biliyor…”

Ne olduysa 18 gün sonra 25 Ağustos 2016’da Artvin’de PKK’nın suikast girişiminden sonra oldu. Kılıçdaroğlu, Gülen’e katıldı; “15 Temmuz, hükümetin kontrollü darbesidir” deyip durdu.

Neyse, Kılıçdaroğlu’nun son dediğini esas alalım. “15 Temmuz; Dünyanın en kanlı ve sinsi terör örgütlerinden biri olan FETÖ’nün, gerçekleştirdiği darbe girişimidir…”

F. Gülen ise son çıkışı ile “Ulusalcı-Kemalist-Atatürkçü” cuntacıları hedef gösteriyor.

Laik kesim ve CHP tabanı haklı olarak Kılıçdaroğlu’ndan net bir cevap bekledi. O cevap bu yazının yazıldığı ana kadar gelmedi.

Sadece CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bir fısıltı şeklinde sosyal medya üzerinden (dikkat, sözlü ya da yazılı bir basın açıklaması yerine) şunları dedi:

“Ey FETÖ! Dilini Atatürkçülüğün ve laikliğin üzerinden çek! Bizi kandıramazsın.” (22 Temmuz 2017 13.08)

Başta Kılıçdaroğlu, CHP’lilerin FETÖ elebaşının şu karaktersizliğini bilmesi lazım.

F. Gülen; eğer köşeye sıkışırsa, takiyyesi, para yedirmesi, rüşveti, şantajı, onursuz lobi çabaları bir işe yaramazsa; yemin ederek en rahat yalan söyleyen ve en kolay adam satan biridir…

Yani Kılıçdaroğlu, “Gülen bizi şimdi neden satıyor? Durup dururken bu satış da nereden çıktı?” demesin.

Batı’da rüzgâr Gülen’in aleyhine dönmeye başladı. İngiltere’nin Ankara büyükelçisi “Gülen işin içinde, biliyoruz” demeye başladı. ABD’de medya artık Gülen’i işaret ediyor. Köşeye sıkıştı, görün bakın daha kimleri satacak…

Hayatı yalanlarla, adam satmakla, inkâr etmekle geçen birinden söz ediyoruz. Yalanlarına Peygamberimizin mübarek ismini karıştıran birinden söz ediyoruz.

Videoda kendi sesinden dedikleri şuydu:

“Huzur-u Risâletpenâhîdeydim. Ümmet-i Muhammedin ve hususiyle Türk insanının derdiyle iki büklümdüm. Bir inledim, bir de sonra murakabe yaptım. Sonra “Ya Resûlallâh”, dedim, “halimiz ne olacak bizim?» Birden bire Resûlü Ekrem temessül buyurdu –rûya değil– Buyurdular ki: “Türkiye’nin mes’elesini falanlara bıraktık biz”. (Cemaatte ağlaşmalar...) Hakkınızda Nebi’nin hüsn-ü zannı bu!”

15 Temmuz’da milletin evlatlarını katleden üniformalı teröristlerin beyni işte böyle kirletildi. Peygamberimizden talimat aldığına inandıkları bir sapığın ardından gittiler/gidiyorlar…