"Gülen Militan Yetiştirip Devlette Kadrolaşıyor"

"Gülen Militan Yetiştirip Devlette Kadrolaşıyor"

Cemaatle ittifak yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM’ye verdiği Gülen önergelerinde, “Gülen tarikatı militan yetiştirerek devlette kadrolaşmayı amaçlıyor. CIA koruması altında” demiş...

17 Aralık Operasyonu’ndan sonra Gülen cemaatiyle yakınlaşan ve oy desteğini almaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen’i “okullarda militan yetiştirerek devlette kadrolaşmak ve  Fatih Koleji’nde ‘Risale’ okutmak” suçlamasıyla TBMM’ye verdiği önergeleri unuttu.

Meclis araştırması istedi

9 Mart 2005; Kılıçdaroğlu imzasıyla TBMM Başkanlığına verilen araştırma önergesinde, ‘Gülen Okulları’nın 500’ü, öğretmen sayısının 10 bini aştığı’ belirtilerek, “Gülen tarikatının okullarda militanlar yetiştirerek devlette kadrolaşmayı amaçladığı”na ilişkin yazılar hatırlatılıyor. Önergede, “İlköğretimden üniversiteye kadar yüzlerce okul ve binlerce öğretmenin aylığı hangi kaynaktan karşılanmaktadır” denildi. 23 Ağustos 2005 önergesinde ise, Kılıçdaroğlu şu sorulara yer verdi: “Milli Eğitim Bakanlığınca Orta öğrenimlerde ‘risale’ adlı bir ders var mıdır? İstanbul Fatih Kolejinde haftanın 7 günü ‘risale’ diye bir kitap okutulmakta mıdır? ”

Gülen siyasi proje peşinde

18 Eylül 2008; CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, bir başka soru önergesiyle, “Gülen’in devlet içinde kadrolaştığı” iddialarını TBMM’ye taşıdı. Gök, “Birçok vali, belediye başkanı, emniyet müdürü ve bürokratın Fethullah Gülen’i ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki evinde ziyaret ettikleri duyumları alınmıştır. CIA’in yakın korumasındaki 130 dönümlük çiftlik evinde yıllardır Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk karşıtı faaliyetlerini sürdüren Gülen’in peşinde olduğu siyasi bir projenin de Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine tamamen aykırı olduğu biliniyor.” Önergelerin, “Nurculuk Faaliyetleri ve Gülen grubu”yla ilgili 2004 tarihli MGK kararından sonraya denk gelmesi dikkat çekiyor.

CHP Cemaat için yüzlerce önerge verdi

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Doç. Yalçın Akdoğan, 24’te Elif Çakır’ın sunduğu Söz Sende programında özel açıklamalarda bulundu. Cemaatle işbirliği halindeki CHP’nin 2004 ve 2005 yıllarında cemaat aleyhinde yüzlerce soru önergesi verdiğini söyledi. Akdoğan şunları anlattı:  “CHP’nin cemaate neler dediğini herkes biliyor. 2005 yılında 69 milletvekili Kılıçdaroğlu’nun da imzası var. Cemaatle ilgili suç örgütü olmakla suçlanan cemaat devlete sızıyor, bu kaynak nereden geliyor gibi bir araştırma komisyonu kurulması teklifi var. kim verdi CHP verdi.”

TBMM raporlarında var

“2005’te verdi. 2004’te MGK bahsediliyor ya. Cemaatle ilgili bizim hiçbir şey yapmadığımız şey üzerine CHP bunu tavsiye kararı olarak görmüş ve bir araştırma komisyonuyla cemaati didik didik edelim demiş. CHP’nin Cemaatle ilgili verdiği yüzlerce soru önergesi var. CHP’li vekillerin bunlara dönük ne dediğini TBMM raporlarında bulabilirsiniz. Kendi camiasındaki insanların değerlendirmesi gereken konudur CHP Cemaat işbirliğini.”