Gülen Kırmızı Bültenle Aranacak mı?

Gülen Kırmızı Bültenle Aranacak mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ses kayıtları ve paralel yapı hakkında yaptığı açıklamalarda Fethullah Gülen kırmızı bültenle aranacak mı sorusuna da yanıt verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Başbakan Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı arasındaki ses kaydına ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bozdağ'ın konuşmasından satırbaşları;

- Medyanın siyasete bakışı hukuk açısından çok önemli. 

-Siyasiler siyaset yapsın hakimler savcılar görevlerini yapsın.

- Ergenekon ve Balyoz'la Türkiye ikiye bölündü.

- Doğru ve yanlış taraflara göre değişiyorsa burada yargıda sorun olduğu anlaşılır.

KAYITLAR ÜZERİNDEN KONUŞMAK AHLAKSIZLIĞA PRİM VERMEKTİR

- Türkiye'de dinlemer üzerinden yapılan bir ahlakszlık var, eğer biz medya olarak siyaset olarak bunları konuştuğumuzda bunlara prim vermiş oluruz. Ben bu ahlaksızlığı yapamam.

-Kayıtlar üzerinden konuşmayacığını ısrarlı bir şekilde dile getiren Bozdağ fezlekeler konusuna geçti. 

- Fezleke konusunun tartışılması normaldir. Bizim fezlekeleri, inceleme yetkimiz yok, nasıl geldiyse öyle iade ettik. İşin üzerini örtmek gibi bir çalışmamız olamaz. 
 
- Fezleke üzerinde tasarruf yetkisi sadece ve sadece Meclis'indir.

- Dosya sayılarının azalmasının  sebeplerini bilmiyorum bunu sormadım da konu ile ilgili açıklamayı İstanbul Başsavcılığı yapabilir.

HSYK VE İNTERNET DÜZNLEMSİNİ AB'YE ANLATTIM

- HYSK ve internet düzenlemesinin Brüksel'e yanlış aktarıldığını gördüm. Biz kendilerine doğru şekilde aktardık değerlendirmesini onları yapacak.  AB'ye bağlı 27 ülke var nerdeyse 27 ayrı HSYK yapısı var. Yapılan eleştirilere Avrupa'nın örneklerini gösterdik.

FETHULLAH GÜLEN KIRMIZI BÜLTENLE ARANACAK MI?

- Fetehullah Gülen'in Türkiye'ye gelmesi noktasında herhangi bir yasal engel yol. İstediği zaman gelebilir.

- Gülen'in kırmız bültenle aranması değerlendirmeleri var. Kırmızı bülten ile aranmasına da yargı karar verir. İdara makamlar sonraki aşamaları yürütür.

- ABD makamlarına Gülen ile ilgili bir talep olmadı.

- Paralel yapı hakkında soruşturma açıkalacak mı sorusuna Bozdağ, Yasalar çerçevesinde kamu görevlileri yasanın dışına çıkıyorsa bununlas ilgili gerekli adımlar atılacak. Hukuku çiğneyen birileri varsa o zaman bunlarla ilgili hukuk neyi emrediyorsa o yapılır. Tabi inceleme ve soruşturmalar bittiği zaman ortaya daha net fotoğraflar çıkacaktır.

- Üst akıl cemaat değil, planlayan birileri var isim ya da devlet vermek istemem. Cemaat sadece taşeronluk vazifesi görüyor.

- 17 Aralık tahliyeleri bir yargı sürecidir. Hakimin kararı ile olan bir şeydir. Tutuksuz yargılamalar bu işin bittiği anlamına gelmez. Suçluluğu hükmen sabit gelinceye kadar herkese saygılı olunması gerekir.

3 DÖNEM KURALI 

3 dönem kuralı merak konusu herkes tarafından kendi görüşüm siyasetin yenilenmesi lazımi yeni insanlara fırsat verilmesi lazım. İmkan ve fırsat verildiğinde başarılı arkadaşların çıkacağını hep beraber göreceğiz.  Ancak tüzüğü koyan kaldıra da bilir.