Gülen Cemaati üyeleri Rusya'da mahkeme önüne çıktı

Gülen Cemaati üyeleri Rusya'da mahkeme önüne çıktı

Perm mahkemesi, yasaklı olan Gülen Cemaati üyelerine karşı açılan davanın bakılmasına perşembe günü başladı

üvenlik güçlerinden bir kaynak, İnterfaks-Povoljye ajansına konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Rusya Ceza Kanunu’nun 282.2 Maddesi’ne (aşırı dinci örgütü kurmak ve faaliyette bulunmak) göre sorumlu tutulan altı kişi mahkeme önünde cevap veriyor.”

Nurculardan bir kişinin daha dava edildiğini söyleyen kaynak ayrıca, haziran ayında açıklanan mahkeme kararına göre yedinci kişinin anılan maddeden suçlu bulduğunu belirtti. Bir yıl hapis cezası alan sanık şartlı olarak tahliye edildi.

Perm, Anap, Sankt Peterburg ve Rostov na Donu kentlerinde geçen yıl mayıs ayında polis ve istihbaratçıların ortak çalışmaları sonucu bazı Nurcu Cemaati üyeleri gözaltına alınmıştı.

Görevliler, dini içerikli beş bin adede yakın kitap ve broşüre, yasaklı örgüt hakkında bilgi yüklü elektronik bellekler ve donanıma el koydu.

Perm’de operasyonlar sonucu yedi kişi gözaltına alınmıştı.

“Aşırı İslamcılık” propagandası yapan uluslararası Nurcular Cemiyeti, Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesi’nin 10 Nisan 2008 tarihli kararı ile “aşırı dinci” örgüt olarak ilan edildi ve faaliyetleri Rusya topraklarında yasaklandı.

 
Kaynak: Rusya'nın Sesi