Gülen ABD-İsrail projesi mi?

Gülen ABD-İsrail projesi mi?

Cemaat'in devletteki yapılanmasını ifşa eden Hanefi Avcı, hizmet hareketinin arkasındaki güçle ilgili iddialara açıklık getirdi.

Kamuoyunda sıkça dile getirilen iddiaya göre Cemaatin arkasındaki güç ABD ve İsrail. Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da ikamet ediyor olması da bu iddiaları güçlendirdi. Buna bir de Mavi Marmara olayındaki Gülen açıklaması eklenince komplo teorileri gerçeklik payı varmış gibi kanıksandı. 

Peki Gülen bir ABD-İsrail projesi mi?
Cemaat Türkiye'yi dinleyerek sırlarını bu ülkelere mi sızdırıyor? 

Bu sorunun yanıtını bir dönem Cemaat ile yakın olan, sonrasında ise yazdığı kitap nedeniyle hizmet hareketinin polisleri tarafından hapse yollanan Hanefi Avcı verdi. 

GÜLEN ABD'DE OLDUĞU İÇİN MUHTAÇ

Mustafa Akyol'a konuşan Hanefi Avcı Cemaatin arkasında 'dış güçler' var iddiası için şunları anlatıyor;

-“Fetullah Gülen, ABD’de olduğu, oraya muhtaç olduğu için, Cemaat’in orada önemli faaliyetleri olduğu için, ABD’ye ve İsrail’e karşı onların hoşuna gidecek bir dil kullanmaları anlaşılır bir durumdur. Bu, Cemaat’in ABD’ye ve İsrail’e bilgi taşıdığı, oraya bağlı olduğu anlamına gelmez. 

GİZLİ BİLGİLERİ Mİ VERİYOR?

-"Eldeki delilere göre konuşmak gerekirse bu konuda; Cemaat’in devletin gizli bilgilerini temin ettiği ve bunları kullandığı iddia edilebilir ki, bunlar çok ciddi suçlardır, ancak bu bilgileri başka bir ülkeye verdiğine dair elde delil yok. Casusluk için gizli bilgilerin başka bir yabancı ülkeye verilme amacıyla temin edilmesi gerekir. Aslında bence gerçekte Cemaat mensuplarının da bizim tipik Anadolu insanından çok farklı değildir bu yabancı güçlere ve dış dünyaya bakışı.”

CEMAAT POLİSLERİNİN MANTIĞI

Mustafa Akyol, Hanefi Avcı'nın Cemaate yakın polislerin hedefi olmasıyla ilgili sorusunu da yanıtlamış. "Bu İslamla alakası ne" sorusuna verdiği cevap şöyle;

-“Burada birilerinin ilk baştan suçlu olarak tayin edilmesi, sonra arkasından buna uygun kanıt üretilmesi gibi bir mantık işliyor. En tepeden gelen bir ‘suçlayın, tutuklayın’ talimatı, daha aşağıdaki kademeler tarafından sorgusuz-sualsiz hayata geçiriliyor.

BUNUN DİNLE ALAKASI YOK

-Aslında bu zihniyetin doğrudan dinle bir alakası yok. İllegal ideolojik örgütlerin hemen hepsinde böyle bir mantık görüyoruz. Dünya, o grubun görüşüne göre siyah-beyaz şeklinde bölünüyor, büyük bir ideal uğruna yanlış şeyler yapmak da giderek meşrulaşıyor.”

HÜKÜMET İLE CEMAAT KAVGASININ SEBEBİ

-''Cemaat siyasi faaliyet gösterdi, hükümete, AKP’ye karşı tavır aldı, ittifaklar yaptı, bir dini cemaatten çok siyasi bir örgüt gibi hareket etti. Bunu yapınca iktidar ve AKP de onu siyasi bir rakip olarak gördü ve ona siyasi bir dille eleştirdi. AKP veya hükümet, siyasi olarak kendine muhalefet eden her örgüte, cemaate karşı siyasi davranabilir, ama devlet hukuka uygun davranmak durumundadır.”

PARALEL YAPI

Avcı’ya göre yapılması gereken tek bir şey vardı aslında: 

-“Paralel yapı”nın hukuksuzluklarını hukuk yoluyla ortaya çıkarmak ve sorgulamak. Ergenekon ve Balyoz davalarındaki haksızlıkları, hukuka aykırı dinlemeleri, devletin gizli bilgilerini temin etmeyi, sahte delilleri, emniyet içinde yapılan haksız tasfiyeleri, bürokrasideki haksız kadrolaşmaları ifşa etmek ve yargılamak. Bunların ortaya çıkması Cemaat içinde de bir sorgulamayı başlatacaktır diye tahmin ediyorum” .