Gülay Göktürk cemaati vurup istifa etti işi de hazırmış

Gülay Göktürk cemaati vurup istifa etti işi de hazırmış

BUGÜN Gazetesi yazarı Gülay Göktürk, 10 yılı aşkın süredir yazdığı gazeteye veda etti. Cemaat aleyhindeki yazıları sebebiyle istifası sürpriz olmayan Gülay Göktürk'ün iktidara yakın Akşam Gazetesi ile anlaştığı ortaya çıktı.

Gülay Göktürk, Cemaat-hükümet savaşında yer alan Bugün gazetesinde iktidardan yana bir tavır sergilemişti. Son olarak Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda "Paralel yapıyla uzlaşılmaz, hesaplaşılır' beyanında bulununca Cemaat çevrelerinden büyük tepki almıştı. 

Gülay Göktürk bugün köşesinden istifasını "36 yıllık gazetecilik yaşamımın yeni bir dönüm noktasındayım. 10 yılı aşkın bir süredir yazdığım gazeteye ve siz okurlarıma veda etme günü geldi" diyerek duyurdu. 

İşte Bugün Gazetesi'nde çıkan veda yazısı;

MEĞER YERİNİ HAZIRLAMIŞ

Gülay Göktürk BUGÜN gazetesinden ayrılırken yerini de hazır etmiş. Rasim Ozan Kütahyalı twitter hesabından açık etti. 

Gülay Göktürk yarından itibaren Akşam Gazetesi'nde yazmaya başlayacak. Akşam Gazetesi hükümetin rotasında yayıncılığı ile dikkat çekiyor. Haliyle Gülay Göktürk'ün yeni adresi Cemaate vuran açıklamaları sonrasında çok da sürpriz olmadı.
BAZEN KENDİNİZ ÇEKER GİDERSİNİZ BAZEN DE ...

-“Her köşe yazarı çalıştığı gazetenin editorial çizgisi ile uyumlu olmayı tercih eder. Bu hem gazete yönetimi için hem de o yazar için arzu edilendir. Ama bu kontrol edilebilir bir durum değildir, böyle bir lükse her zaman sahip olunamaz.

-Gazetenin editorial politikası değişir, yazarın görüşleri değişir, siyasetin rengi, yapısı değişir ve her değişiklikle birlikte “köşeciler”in yazı hayatı da değişir. Bazen yazdığınız gazetenin içinde kendi adacığınızı oluşturmanıza tolerans gösterilir ve orada kendi doğrularınızı yazmaya devam edersiniz; bazen o adacık size dar gelir, boğulur, kendiniz çeker gidersiniz; bazen de özel adacıklara tahammül edilemez olur, gönderilirsiniz”.

-Benim durumumu, sıkıştığım adacığın içinde boğulmak olarak görebilirsiniz. Ayrıca hem BUGÜN okurlarının bir kesimine hem de gazete yönetimine verdiğim rahatsızlığın da farkındayım.

TEK KELİMEME BİLE DOKUNULMADI

O yüzden gidiyorum…

10 yıldır bu gazetede çıkan yazılarımın tek bir kelimesine bile dokunulmadı. Bunun için hem Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt’a hem de Sayın Akın İpek’e teşekkür ediyorum.

Hoşçakalın.