Gül ve Erdoğan bugün bir araya geliyor

Gül ve Erdoğan bugün bir araya geliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan, bugün Çankaya Köşkü'nde saat 18.30'da bir araya geliyor. İkilinin görüşmesi Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle önem taşıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Çankaya Köşkü'de bir araya geliyor. Saat 18.30'da gerçekleşmesi beklenen görüşme Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasından dolayı önem taşıyor. 

Görüşmenin geç saatte olması, basında "Erdoğan görüşme sonrası yemeğe de kalacak ve uzun uzun konuşacaklar" şeklinde yorumlandı.

BUNUN DA GÜNÜ GELDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha önce yaptığı açıklamada Köşk seçimleriyle ilgili Başbakan Erdoğan ile görüşeceklerini ilan etmişti. Nisan ayının ilk günlerinde Kuveyt gezisine çıkan Gül, "Nihayetinde o günlere gelmiş olduk. Nisan ayının sonunda Mayıs ayının başında bunlar netleşmiş olur. Nasıl olur, ne olur, ne olur, bunları cumhurbaşkanlığı seçiminden önce oturur konuşuruz; Başbakan’la da diğer arkadaşlarımla da ona göre karar veririz. Cumhurbaşkanlığı ile her şeyin artık konuşulacağı gün geldi. Herkes bununla uğraşacak. Mayıs ayı içerisinde herhalde bunlar netleşir." demişti.

ARAMIZDA MÜZAKERE EDERİZ

Başbakan Erdoğan, 4 Nisan'da, Azerbaycan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin soruları üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız' kanaatini ben de paylaşıyorum" demişti.

Bu açıklamaların ardından gözler bugün Çankaya Köşkü'nde yapılacak görüşmelere çevrildi. Perşembe günü, Çankaya Köşkü'nde olağan görüşmelerin yapıldığı devlet günü.