Gül: Erdoğan için o ifadeleri kullanmadım

Gül: Erdoğan için o ifadeleri kullanmadım

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran devlet televizyonu Press TV'nin İngilizce internet sitesinde yayımlanan "Türkiye, Erdoğan yönetimi altında başarısız olmaya mahkumdur" başlıklı haberi yalanladı

Basın ofisinden yapılan yazılı açıklamasında Gül, haberde kendisine atfedilen ifadelerin tamamen hayal mahsulü ve uydurma olduğunu, böyle bir mülakatı kesinlikle vermediği gibi, yalan haberde kayıtlı hususların hiçbir şekilde kendi düşünceleriyle bağdaşmadığını belirtti.
Gül, dün İran devlet televizyonu Press TV'nin İngilizce internet sitesinde çeşitli haber ajanslarına dayandırılarak yayımlanan "Türkiye, Erdoğan yönetimi altında başarısız olmaya mahkumdur" başlıklı haberin, tümüyle yalan ve gerçek dışı olduğunu kaydetti.
Söz konusu haberde, Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti Suriye ve Irak konusundaki dış politikaya ilişkin uyardığı iddia ediliyordu.
Gül'ün, Erdoğan'ın izlediği politikayı eleştirerek, MİT ile IŞİD arasında karşılıklı işbirliği bulunduğunu söylediği öne sürülüyordu.

Kaynak: AA