Gül, Davutoğlu'nun Yerini Alabilir Mi?

Gül, Davutoğlu'nun Yerini Alabilir Mi?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugün yayınlanan köşe yazısında Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönüşü ve adaylığı ile ilgili tartışmalara değindi. İşte Ahmet Hakan'ın Gül'ün dönüşüyle ilgili sorulmaya başlanan 'Gül, Davutoğlu'nun yerini alabilir mi?' sorusuna v

ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu'na göre Saray'dan daha bağımsız bir başbakanlık sergilemeye kalkışır ve Erdoğan Gül'ün böyle olacağını bilir.
 
ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ile kıyas edilemeyecek kadar dünyayla uyumlu ve dış politikada maceracılıktan uzaktır ve Erdoğan da Gül'ün böyle olduğunu bilir.
 
ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu gibi sadece kendilerine oy veren kitlenin hayır duasını almaya meyilli değildir. Gül, kendilerine oy vermeyenlerin de saygısını kazanmak ister ve Erdoğan da bunun farkındadır.
 
ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu gibi suçu karşı tarafta aramaz. Suçun önemli bir bölümünün kendilerinde olduğunu düşünür ve Erdoğan da onun böyle düşündüğünü bilir.
 
ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Abdullah Gül, başbakanlık koltuğuna oturur oturmaz kendi gücünü tahkim etmeye çalışır, kendi ekibini kurar. Yani Ahmet Davutoğlu gibi yapmaz. Erdoğan da bunun böyle olacağını bilir.
 
ALAMAZ, ÇÜNKÜ: Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu'yla ilgili bir şikayeti varsa... Abdullah Gül ile ilgili bin şikayeti olacaktır. Erdoğan bunu göremeyecek kadar ferasetten uzak bir siyasetçi değildir.