Gül, Arınç ve Çelik 2,5 Saat Görüştü

Gül, Arınç ve Çelik 2,5 Saat Görüştü

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bülent Arınç'ı evinde ziyaret etti, görüşmede Hüseyin çelik ve Nihat Ergün de yer aldı

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam saatlerinde eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir araya geldi. Görüşme, Arınç'ın Ankara'daki evinde gerçekleşti. Gül-Arınç görüşmesine Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün de katıldı.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün arasındaki Ankara Söğütözü'ndeki evde gerçekleşen görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı.

Gül ile görüşmesi sonrası Habertürk'e konuşan Bülent Arınç, şunları söyledi:

"Farklı anlamlar yüklememek lazım. Dün Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüler, gündüz de Ankara'daydılar, akşam da ben davet ettim. Mesele bundan ibaret, dostane bir ziyaret. Bir araya geldik. Biz bu partinin kurucularıyız, iyi bir AK Partiliyiz, trollerin troliçelerin ne dediğinin önemi yok."

"Erdoğan'a kırgın mısınız? Bu konu gündeme geldi mi?" sorusuna Arınç, "Hissi konulara girmemek lazım. Ben cevap verdim, edepli terbiyeli cevaplardır bunlar. Umarım herkes bu açıklamalardan bir ders çıkarmıştır. Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük, faydalı oldu" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki akşam da akşam Beştepe’ye gitmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, 3 saatlik bir görüşme yapmıştı.