Guantanamo'daki 10 Tutuklu Umman'a Gönderildi

Guantanamo'daki 10 Tutuklu Umman'a Gönderildi

Umman Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak Guantanamo'dan serbest bırakılan 10 kişinin başkent Maskat'a ulaştığını duyurdu

Umman Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak Guantanamo'dan serbest bırakılan 10 kişinin başkent Maskat'a ulaştığını duyurdu. Açıklamada söz konusu kişilerin ne zaman serbest bırakıldığı ve uyruklarına ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.
 
ABD Savunma Bakanlığı 6 Ocak'ta Guantanamo Üssü'ndeki dört esirin Suudi Arabistan'a gönderildiğini ve esir sayısının 55'e düştüğünü açıklamıştı.
 
ABD, GUANTANAMO SÖZÜNÜ TUTMAYI BAŞARAMADI
 
ABD Başkanı Barack Obama, 2008 seçimleri öncesindeki en önemli vaatlerinden biri olan 'Guantanamo'daki esir kampını kapatma' sözünü sekiz yıllık görev süresi içinde tutmayı başaramadı.
 
Guantanamo'daki esirlerin sayısını kademeli olarak azaltan, her fırsatta burayı kapatmayı istediğini dile getiren Obama, kapatamamasına gerekçe olarak Kongredeki Cumhuriyetçileri gösterdi. Ancak Amerikan kamuoyunun bir bölümü Obama'yı, Guantanamo'nun kapanması için elindeki tüm yasal yetkileri kullanmamakla suçluyor.