Grozni'de Çatışmalar: 19 Ölü FOTO- VİDEO

Grozni'de Çatışmalar: 19 Ölü FOTO- VİDEO

Çeçenistan'da direnişçilerin dün gece Grozni'yi basması sonucu başlayan çatışmaların halen sürdüğü bilgisi geliyor. Çatışmada dokuz direnişçi ile 10 polisin öldüğü duyuruldu

Rusya Federasyonuna bağlı Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti'nde direnişçilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 19'a çıktı.

Çeçenistan Ulusal Terörle Mücadele Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, araçlarını durdurmaya çalışan polislere ateş açtıktan sonra "Gazeteciler Evi" ve bir okulu ele geçiren direnişçilere yönelik operasyon sırasında, 10 güvenlik görevlisi ve 9 direnişçi öldü. Çatışmalarda 28 güvenlik görevlisinin de yaralandığı kaydedildi.

Direnişçilerin Çeçenistan'da geniş kapsamlı eylemlere hazırlandıkları belirtilen açıklamada, güvenlik birimlerinin aldığı tedbirler sonucu eylemlerin önlendiği belirtildi.

Yerel kaynaklar, okul çevresinde çatışmaların sürdüğünü, "Gazeteciler Evi"nin ise direnişçilerden alındığını bildirdi.

Çeçen direnişine yakın sosyal medya hesapları, direniş grubunun Açay Martan'dan geldiğini ve liderlerininin de Kafkasya Emirliği Çeçenistan Vilayeti Emiri Emir Hamzat olduğunu duyurdu. Yine çeçen direnişinin medya organı olan Kavkaz Center'da türkçe alt yazı ile yayınlanan bir medya mesajında da bir direnişçi, çok sayıda militanın Grozni'ye girdiğini duyurarak, "Yaptığımız eylem istişhadi eylemdir ve ölene kadar burada savaşacağız" diyor. 

2005 yılında da Şamil Basayev'in silahlandırdığı bir grup Kabardey Balkar'ın başkenti Nalçik'te FSB, asker ve polis binalarını basmış, iki tam gün süren çatışmalarda hem kendileri hem de Ruslar ve Rus yanlıları yüzlerce kayıp vermişti.  

Sosyal medya üzerinden bilgi veren Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov ise bölgede güvenlik önlemlerinin alındığını ve operasyonu kendisinin yönettiğini vurgulayarak, sivil kayıpların yaşanmaması için operasyon bitinceye kadar vatandaşların sokağa çıkmamasını istedi.

dünyabülteni