Gözyaşlarına boğan soru

Gözyaşlarına boğan soru

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, uzuvlarını kaybeden çocuk ve gençlerin anneleri, "çocuklarının yıkılan hayal dünyasını" anlattı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlendiği saldırılarda yaralanan binlerce kişiden görme ve işitme duyusu ile kol ve bacak kaybı yaşayanlar arasında bulunan küçük Hanan el-Hadidi (5), bir şarapnel parçasıyla elini kaybetti.

AA muhabirine konuşan Hanan'ın annesi Merve Hadidi, "Benim kızım ve onun gibi onlarca çocuğun ne suçu var? Kollarını bacaklarını kaybettiler... Kızımın vurulan eli, teröristlerin altyapısı mı" diyerek tepki gösterdi.

"BEN BÜYÜYÜNCE ELİM DE BÜYÜYECEK Mİ"


Anne, yaşananların Gazze'deki çocukların oyun oynamak, şekerleme yemek gibi basit hayallerini, yeni bir el sahibi olmak, uzuv sahibi olmak gibi hayallere dönüştürdüğünü kaydetti. Anne, yaşadığı en zor anın olanları idrak edemeyecek yaştaki kızı Hanan'ın "Anne, ben büyüyünce elim de büyücek mi? Yeni bir elim olacak mı?" diye sorması olduğunu dile getirdi.

Hayatı kabusa dönen çocuklardan Raid Gannam'ın ise İsrail'in düzenlediği saldırılarda yüzünde ikinci derece yanık meydana geldi.

Annesinin aktardığına göre yüzündeki iz ve yara kabukları nedeniyle arkadaşlarıyla karşılaşmaktan utanan Raid, yalnızca "Nasıl bu korkunç yüzle okula gideceğim" diye sordu?

Hastane odasında aldığı anestezinin etkisinde olan Ahmed Aleyyan (24) ise, bir bacağını kaybetti.

Ahmed Aleyyan'ın annesi Emel, oğlunun ameliyattan bir süre sonra bacağını kaybettiğini öğrendiğini ve acı içinde kıvrandığını söyledi.

"OKUL HAYATIMI NASIL SÜRDÜRECEĞİM"


Anne Emel, oğlunun yemek yemediğini, kimseyle konuşmadığını ve normal hayata dönmeyi reddettiğini belirterek, "Şimdi ne yapacak? Okulumu, hayatımı nasıl sürdüreceğim diye soracak bunu çok iyi biliyorum. Zihninde cevaplayamadığı sorularla bir savaş veriyor" şeklinde konuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği aralıksız devam eden saldırılarda, yaralıların yüzde 35'ini görme ve işitme duyuları ile kol ve bacaklarını kaybedenlerin oluşturduğu bilgisini vermişti.

Kudra, yaralıların yüzde 55'inin evlerinin bombalanması sonucunda hayatını kaybeden kadın ve çocukların olduğu kaydetmişti.

İsrail, 7 Temmuz'da hava ve denizden saldırmaya başladığı Gazze'yi, 17 Temmuz'dan itibaren de karadan vurmaya başlamıştı.

Saldırılarda bugüne kadar 1746 Filistinli hayatını kaybetmiş, 9 binden fazla kişinin yaralanmıştı.