Gözaltına alınan polis sayısı 25 oldu

Gözaltına alınan polis sayısı 25 oldu

Emniyet mensuplarına yönelik yasadışı dinleme soruşturması kapsamında sabah saatlerinde 13 ayrı ilde operasyon yapıldı. Operasyonda şu ana kadar 25 kişi gözaltına alındı

İzmir'de, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bazı adreslerde arama yapıldı.

İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında arama kararı çıkarılan 32 emniyet mensubundan 25'i gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen haftalarda "paralel yapı" tarafından dinlenildiği ortaya çıkan yaklaşık 50 kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Bu kapsamda 19'u İzmir'de, diğerleri İstanbul ve Yalova'nın da aralarında bulunduğu 13 ilde toplam 32 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Sabaha karşı söz konusu adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, şu ana kadar 25 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler arasında İzmir'de şube müdürüyken tayin olduğu şehirde emniyet müdürlüğüne terfi eden bir kişinin de olduğu belirtildi.

Operasyonun, bu aşamada, "Liman" ve "Askeri bilgi belge bulundurma" davasıyla ilgili olmadığı, sadece dinlenilen kişilerin şikayeti üzerine başlatıldığı öğrenildi.