Gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 300'e yaklaştı

Gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 300'e yaklaştı

İsrail'in kaybolduğunu iddia ettiği üç yerleşimci için düzenlenmen operasyonlarda şimdiye kadar 280 kişi gözaltına alındı

İsrail işgal güçleri, Batı Şeria'da 30 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

İsrail’den yapılan yazılı açıklamada, dün gece Batı Şeria'da Hamas'a yakınlığıyla bilinen "Ed-Davet" kurumu merkezlerinin de aralarında bulunduğu, 100 noktaya operasyon düzenlendiği ve bu kapsamda, 30 Filistinlinin gözaltına alndığı belirtildi.

Operasyonların Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması amacıyla yapıldığı iddia edilen açıklamada, son gözaltılarla, "kaçırılma olayının" ardından gözaltına alınanların sayısının 280'e yükseldiği, bunlardan 200'ünün Hamas mensubu olduğu kaydedildi.

İsrail yönetimi, geçen perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu belirtmişti. Bu kişilerin bulunması için İsrail meclisi, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. 

Srail işgal güçleri de  o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, arasında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.